De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Programma's

Programma's

 • Afslankprogramma tegen overgewicht
 • Artroseprogramma
 • Juniorprogramma

Afslankprogramma tegen overgewicht

Ongeveer de helft van alle honden is te zwaar en heeft hierdoor een verhoogd risico op het krijgen van gezondheidsproblemen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Hartaandoeningen
 • Suikerziekte
 • Ademhalingsproblemen
 • Blaasontsteking en blaasgruis
 • Slechte vacht en schilfering van de huid
 • Complicaties bij narcose en operaties
 • Moeilijk lopen (gewrichtsproblemen)
 • Lui en veel slapen
 • Slecht humeur
 • Minder zin in bewegen

Om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen hebben wij voor uw hond een afslankprogramma ontwikkeld. Met het afslankprogramma helpen wij uw hond om het optimale gewicht te bereiken en te zorgen voor een langer en gezonder leven.

Afvallen gaat stapsgewijs, daarom zijn periodieke vervolgconsulten bij de diëtiste belangrijk. Uw hond wordt dan gewogen, krijgt voedingsadvies op maat, de voortgang wordt besproken en er worden mogelijkheden besproken om uw hond meer te laten bewegen. Alles wordt bijgehouden in een persoonlijk begeleidingsboekje. Het programma duurt maximaal een jaar. Deelname aan het programma is gratis, mits de dieetvoeding bij onze kliniek wordt aangeschaft. Wilt u het programma volgen maar de voeding elders kopen, neem dan contact met ons op voor advies of om een afspraak te maken.

Naast deskundige begeleiding, krijgt u korting op de dieetvoeding (maar liefst zes kortingsbonnen) en leuke cadeaus voor uw hond. Indien er aanvullende medische onderzoeken (bijv. röntgenfoto's of bloedonderzoek) noodzakelijk zijn, bieden wij deze aan met 10% korting. Honden met bewegingsproblemen kunnen voor extra begeleiding doorverwezen worden naar een dierenfysiotherapeute.

Artroseprogramma

Begint uw dier moeilijker te lopen? Komt uw huisdier met meer moeite uit de mand? Is hij of zij vaker chagrijniger of minder enthousiast?

Deze klachten worden vaak gezien als 'ouderdomsklachten' en worden daarom niet behandeld. Vaak is hier echter sprake van artrose (gewrichtsslijtage). Artrose is de degeneratie (het aftakelen) van het gewrichtskraakbeen. Het treft vaak oudere honden maar het kan op elke leeftijd ontstaan. Wanneer een dier artrose heeft is bewegen pijnlijk en krijgen het dier de neiging om het gewricht steeds minder te gaan bewegen. Dit veroorzaakt stijfheid en slapper wordende spieren. Klachten die bij artrose kunnen voorkomen zijn: pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, moeilijk springen, moeilijk opstaan, kreupel lopen bij het begin van de oefening, krakend geluid van de botten, dikke gewrichten. Dit is een aandoening die voor veel pijn en ongemak zorgt. Hoewel de aandoening niet te genezen is, kan de slijtage worden vertraagd en de klachten worden aangepakt.

Door deelname aan het PlusArtroseprogramma worden u en uw dier gedurende een jaar begeleid door onze opgeleide assistentes en uw dierenarts. Ons doel is om bij uw dier de pijn en klachten te verhelpen. Dit doen wij door middel van het opstellen van een overzichtelijk en strategisch behandelingsplan. Gedurende het jaar houden wij met u dier maandelijks contact waarbij wij het opgestelde en persoonlijk behandelingsplan evalueren en indien nodig aanpassen.

Heeft u nog vragen? Bel ons gerust of loop eens binnen! Vraag voor meer informatie de folder op bij een van onze vestigingen.

Juniorprogramma

Het begeleidingsprogramma voor jonge honden van PlusDierenklinieken is het 'PlusJuniorprogramma'. Hierbij worden o.a. gewicht, lichaamsconditie, het gebit en de gezondheid van uw hond regelmatig gecontroleerd. Een soort consultatie-bureau voor opgroeiende honden dus!

Iedereen die net een nieuwe pup heeft, zit vol vragen. Of u nu voor het eerst een hondje heeft, of een doorgewinterde hondenbezitter bent, iedere pup is weer anders, en vaak is de vorige puppytijd alweer even terug. Daarnaast wordt er tegenwoordig zoveel onderzoek gedaan, dat de inzichten in wat het beste is voor uw hond, ook kunnen veranderen. Bent u op de hoogte van de meest recente adviezen over ontworming, sterilisatie, voeding en ziekte-preventie?

Voorkomen is beter dan genezen, dat is waar we bij onze praktijken continu mee bezig zijn. Daarom is het zo belangrijk dat u weet wat uw hond allemaal nodig heeft. Weet u bijvoorbeeld dat bepaalde bewegingen, zoals traplopen, niet goed zijn voor uw hond, maar dat u dit wel kunt oefenen? En gaat u dagelijks de tanden van uw hond poetsen? Weet u wanneer uw pup over moet op junior voer, en dat dit per hondenras sterk kan verschillen? Om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van al deze, en andere zaken omtrent de verzorging van uw dier, heeft PlusDierenklinieken een soort 'consultatie-bureau' voor honden ontwikkeld: het 'PlusJuniorprogramma'.

Educatie

Het programma bestaat onder andere uit een reeks informatieve consulten waarbij u in het eerste levensjaar van uw hond zes keer een bezoek aan de kliniek brengt. Deze consulten zijn geheel op maat, en vinden plaats onder begeleiding van een gediplomeerde paraveterinair assistente, of de dierenarts. De assistente praat over zaken die specifiek voor uw hond van belang zijn. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie, dan kan de assistente u precies vertellen waar u aan moet denken als u uw hond meeneemt. En alle vragen die u heeft, kunt u dan natuurlijk stellen. Daarnaast wordt de groeicurve bijgehouden, de body-conditie-score bepaald, het wisselen van het gebit in de gaten gehouden en huid, vacht en nagels gecontroleerd. U kunt zelf leren nagels knippen, teken verwijderen, tabletten ingeven, tanden poetsen,en nog veel meer.

De consulten zijn tevens een goede oefening voor u en uw hond. Omdat uw hond in zijn eerste levensjaar veel positieve ervaringen bij de kliniek heeft opgedaan, zal hij in zijn verdere leven niet angstig zijn voor de dierenarts. Als u besluit deel te nemen aan het programma krijgt u zes consulten bij de assistente en het consult bij de dierenarts op zes maanden leeftijd. Bovendien krijgt u een leuk boekje boordevol nuttige informatie en leuke presentjes! Het PlusJuniorprogramma is voor u en uw hond een groot feest!

I.v.m. groot succes verlengd!

Indien u na het eerste levensjaar graag nóg een jaar begeleiding bij die fase van het volwassen worden van uw hond wenst, dan is dat mogelijk. Wij bieden de mogelijkheid aan om in dit tweede levensjaar nogmaals zes keer individueel consulten bij de assistente te kunnen afspreken.

Terug naar Honden