De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Konijnen en knaagdieren

Voor operaties van knagers kiezen wij altijd de meest veilige methode

Konijnen en knaagdieren

Voor operaties van knagers kiezen wij altijd de meest veilige methode

Hoewel iedere dierenarts bevoegd is om alle dieren te behandelen, is niet iedere dierenarts hier bekwaam in. Een gemiddelde gezelschapsdierenarts is opgeleid om honden en katten te behandelen. Helaas wordt er in de opleiding niet veel tijd besteed aan vogels, knaagdieren, konijnen, fretten, vissen en reptielen, terwijl steeds meer van deze diersoorten in Nederland gehouden worden. Zoals u kunt begrijpen zijn deze diersoorten zeer verschillend qua gedrag, lichaamsbouw, orgaanfunctie en voorkomende ziekten. Enige kennis en interesse is dus noodzakelijk om deze dieren goed te kunnen behandelen. Lees verder.

Algemene verzorging

Algemene verzorging

Vaccineren

Vaccineren

Ziekten en afwijkingen

Ziekten en afwijkingen

Operatie

Operatie

Gedrag van het konijn

Gedrag van het konijn

Euthanasie

Euthanasie

Overig

Overig

Bij de PlusDierenkliniek Dierenarts

Binnen onze praktijk hebben dierenartsen Christel Baltus (PlusDierenkliniek Saendelft) en Ignas Hattink (PlusDierenkliniek De Saen) zich toegelegd op de knaagdieren en konijnen. Christel Baltus heeft zich daarnaast ook sterk verdiept in kromsnavels (parkieten en papegaaien). Vanuit hun persoonlijke interesse in deze diersoorten, hebben zij hun kennis op deze gebieden sterk uitgebreid. Door het volgen van vele cursussen bij vooraanstaande specialisten uit de hele wereld hebben zij veel kennis opgedaan in gedrag en ziekten van konijnen, ratten, cavia's, chinchilla's, gerbils, muizen en hamsters.

Bij het maken van een afspraak voor één van deze diersoorten zal er zoveel mogelijk bij deze dierenartsen worden ingepland. Indien dit niet mogelijk is dan kunnen andere collega's u prima verder helpen en zullen zij, indien nodig, overleggen met of u doorverwijzen naar dierenarts Christel Baltus of van Mathieu Visser.

Regelmatig krijgen wij opmerkingen over de prijzen van een consult voor konijnen. Bij andere dierenartsen zijn de consultprijzen voor een konijn vaak lager dan voor een hond of een kat. Dit vinden wij echter onterecht. Net als veel eigenaars beschouwen wij een konijn als een volwaardig huisdier, net als een hond en een kat. De cijfers tonen dit ook aan. In Nederland is het konijn als huisdier flink in opmars. Ook de dierenartsbezoeken nemen daarmee toe. Wij nemen deze patiënten dan ook even serieus. Daarnaast is onze kennis en kunde op een dusdanig niveau dat wij bijna net zo veel kunnen onderzoeken en behandelen als bij een hond en een kat. De patiënten zijn vaak moeilijker te onderzoeken en problemen moeilijker vast te stellen, zodat daar meer tijd en konijnen-vakkundigheid bij komt kijken. Deze vakkundigheid krijgt u dan ook ruim bij de PlusDierenKlinieken.

Dierenarts Christel Baltus is lid van de Werkgroep Bijzondere Dieren: een nationale overleggroep van en voor dierenartsen die "bijzondere" huisdieren, anders dan hond en kat, behandelen.