De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Vogels

Onze deskundige vogeldierenarts weet alles van bloedafname, kortwieken en snavels slijpen

Vogels

Onze deskundige vogeldierenarts weet alles van bloedafname, kortwieken en snavels slijpen

Vogels zijn unieke huisdieren met ander gedrag, een andere lichaamsbouw en andere ziektes dan bijvoorbeeld honden en katten. Daarom is een deskundige vogeldierenarts de beste dierenarts als het op de verzorging van uw vogel aankomt. Dierenarts Christel Baltus van onze dierenkliniek heeft zich speciaal toegelegd op de geneeskunde van vogels en is er om u te adviseren zodat u ook thuis de beste zorg aan uw huisdier kunt geven. Lees verder.

Verzorging

Verzorging

Ziekten

Ziekten

Gedrag

Gedrag

Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden

Onze vogeldierenarts

Onze vogeldierenarts

Vogelcursus

Vogelcursus

Een gezonde, blije vogel

Wie een vogel aanschaft is niet klaar met een kooi en wat voer uit de dierenwinkel. Om een vogel een gezond én gelukkig leven te geven is de juiste verzorging nodig. Zo is het voor vogels heel belangrijk om ook dagelijks frisse lucht en zonlicht te krijgen. Dit kan door uw vogel in een kooi mee naar buiten te nemen of ze te laten kortwieken. Dit is niet pijnlijk voor de vogel maar zorgt er wel voor dat deze geen hoogte meer kan maken en dus niet zal wegvliegen als die buiten is.

Goede voeding voor vogels

Goede voeding voor vogels voorkomt veel problemen. Maar in tegenstelling tot wat veel wordt gedacht, zijn de zadenmengels juist slecht voor vogels. Zo is er op de kwaliteit veel aan te merken en bevat het teveel slechte, vette zaden. Daarnaast kunnen vogels kiezen tussen de verschillende zaden, waardoor ze geen volledige voeding binnenkrijgen. Door deze verkeerde voeding kan uw vogel (na lange tijd) ziek worden, gedragsproblemen vertonen of plotseling sterven. Onze vogeldierenarts kan u persoonlijk adviseren over goede voeding voor uw vogel. Of kijk hier op onze site voor meer informatie over voeding voor vogels en hoe u ze daaraan kunt laten wennen.

Als uw vogel ziek is

Is uw vogel ondanks alle goede zorgen toch ziek, dan is het essentieel om direct contact op te nemen met onze dierenkliniek. Een vogel is namelijk nooit ‘een beetje ziek’. En eenmaal ziek kan het snel onomkeerbaar zijn. Vertoont uw vogel dus ander gedrag dan normaal, dan is dat een signaal om meteen een vogeldierenarts in te schakelen.

Kromsnavels en pluimvee

Kromsnavels zoals parkieten en papegaaien maar ook pluimvee zoals kippen, worden steeds vaker als huisdier gehouden. Voor al deze vogels kunt u bij onze vogeldierenarts terecht. Van aankoopkeuringen tot bloedonderzoek en van het kortwieken van de vleugels tot de verzorging en het voorschrijven van medicatie bij onder andere benauwdheid, vermagering, verenplukken, andere ziektes en gedragsproblemen.

Maak nu een afspraak met onze deskundige vogeldierenarts

Elke dierenarts is bevoegd om alle dieren te behandelen, maar weinig dierenartsen hebben de kennis en kunde om ook vogels goed te behandelen. Dierenarts Christel Baltus heeft zich jarenlang verdiept in het gedrag en de ziekten van vogels. Door onder andere cursussen te volgen bij vooraanstaande specialisten, congressen bij te wonen en samen te werken met andere vogeldierenartsen, verdiept ze continu haar kennis en heeft inmiddels een brede ervaring opgedaan. Heeft u onlangs een vogel aangeschaft of wilt u ons advies over uw vogel? Maak dan een afspraak bij vogeldierenarts Christel Baltus van PlusDierenklinieken.