De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Onze vogeldierenarts

Onze vogeldierenarts

Hoewel iedere dierenarts bevoegd is om alle dieren te behandelen, is niet iedere dierenarts hier bekwaam in. Een gemiddelde gezelschapsdierenarts is opgeleid om honden en katten te behandelen. Helaas wordt er in de opleiding niet veel tijd besteed aan alle vogels, knaagdieren, konijnen, fretten, vissen en reptielen, terwijl steeds meer van deze diersoorten in Nederland gehouden worden. Zoals u kunt begrijpen zijn deze diersoorten zeer verschillend qua gedrag, lichaamsbouw, orgaanfunctie en voorkomende ziekten. Enige kennis en interesse is dus noodzakelijk om deze dieren goed te kunnen behandelen.

Christel Baltus

Binnen onze praktijk heeft dierenarts Christel Baltus zich onder andere toegelegd op de vogels (parkieten, papegaaien en kippen). Vanuit haar persoonlijke interesse in deze diersoort, heeft zij haar kennis op dit gebied sterk uitgebreid. Door het volgen van vele cursussen bij vooraanstaande specialisten uit de hele wereld heeft zij zich verdiept in gedrag en ziekten van gezelschapsvogels.

Bij het maken van een afspraak met een vogel zal er zoveel mogelijk bij deze dierenarts worden ingepland. Indien dit niet mogelijk is dan kunnen andere collega's u prima verder helpen en zullen zij indien nodig overleggen met of u doorverwijzen naar dierenarts Baltus.

Dierenarts Christel Baltus is lid van de Werkgroep Bijzondere Dieren: een overleg groep van en voor dierenartsen die "bijzondere" dieren,  anders dan hond en kat, behandelen. Daarnaast is zij ook lid van de EAAV (European Committee Association of Avian Veterinarian): een organisatie voor alle Europese dierenartsen die zich bezig houden met vogeldiergeneeskunde. Zij organiseren cursussen en geven een wetenschappelijk blad uit over vogeldiergeneeskunde.

Terug naar Vogels