De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Overig

Overig

  • Beloningsbal voor het konijn
  • Op zoek naar een nieuw konijn

Beloningsbal voor het konijn

De beloningsbal kan bij honden, katten en konijnen gebruikt worden als uw dier meer beweging nodig heeft, of zelfs moet afvallen. Ook als uw huisdier alleen thuis is kan de bal gebruikt worden om het dier te vermaken.

Hoe werkt de beloningsbal:

Vul de bal met brokjes of iets anders wat uw dier graag lust. Om uw dier te leren hoe het werkt moet de eerste keer het vulgat op maximale grootte gezet worden. Dan valt de vulling er makkelijk uit en zal uw dier het trucje snel door hebben! Zodra uw dier door heeft hoe het werkt kun u het gat op een kleinere stand zetten zodat het veroveren van de traktatie steeds moeilijker wordt. Over het algemeen hebben honden dit spel sneller door dan katten of konijnen. Geef daarom de moed niet te snel op als uw kat of konijn niet weet hoe het werkt! Blijf ze ermee helpen.

Geef de beloningsbal nooit zonder toezicht als u niet weet hoe uw dier erop reageert. Sommige dieren die alleen zijn proberen speeltjes te slopen en soms daar ook in slagen.

Veel speelplezier!

Op zoek naar een nieuw konijn

Zoekt u een nieuw konijn, cavia of andere knager? Wilt u een maatje voor uw huidige dier?
Denk goed na voor u een dier koopt. Kinderen onder de twaalf jaar zijn nog niet in staat volledig zelfstandig voor een huisdier te zorgen. Daarnaast heeft een konijn een maatje nodig. Vele knaagdieren en konijnen worden ondoordacht gekocht. Een gedeelte daarvan belandt uiteindelijk in een asiel of zelfs in de natuur.

Mocht u dus een konijn of knaagdier willen aanschaffen, denk dan zeker eens aan een asiel of opvang. De dieren uit de opvang zijn nagekeken, vaak gecastreerd en indien nodig gevaccineerd. Bovendien is hun karakter bekend en kunnen de ervaren en betrokken medewerkers u helpen aan een perfecte match! Als u al een dier heeft, kunnen zij u ook helpen om een geschikt dier er bij te zoeken.

Kijk voor alle knaagdierenopvangcentra in Nederland op www.konijnen.nl.

Terug naar Konijnen en knaagdieren