De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Nicole Schuttevaêr

Clinical Director - dierenarts

Nicole Schuttevaêr - Clinical Director - dierenarts
Nicole Schuttevaêr Clinical Director - dierenarts

Passie: Zorgen dat de dieren bij PlusDierenklinieken de allerbeste diergeneeskundige zorg krijgen! En dat onze medewerkers iedere dag met plezier naar hun werk gaan. Naast ontzettend leuk en dankbaar werk, is het soms ook best een stressvol en frustrerend beroep. Gelukkig hebben we een erg leuk team dat zich iedere dag weer volop inzet voor de dieren.

Leefstijl: Met twee kinderen en drie katten is er genoeg te doen. Daarnaast probeer ik veel te dansen, en dan met name Rock&Roll. Zowel boogie woogie, acrobatisch R&R als lindy-hop vind ik leuk en hoop ik nog heel lang te doen.

Uitblinkend: Het leukste van een praktijk met meerdere dierenartsen is dat iedere arts een bepaald stuk van de diergeneeskunst verder uit kan diepen en kunnen we ons bekwamen in een specialistischer vakgebied. Zo heb ik al eind 2004 een cursus echografie gedaan en voer sindsdien elke week een aantal buikecho's uit. Naast dracht (altijd leuk die kleine wurmpjes te zien bewegen!) kunnen we zo ook blaasstenen, tumoren en ontstekingen in de buik in beeld brengen. Door ieder jaar nog nascholingen te volgen op echo-gebied en door inmiddels al twee keer een beter echo-apparaat aan te schaffen, kan ik ook steeds meer in beeld brengen en steeds meer diagnoses stellen. Ontzettend leuk om te doen.

Sinds: Al sinds mijn kleuterleeftijd wilde ik dierenarts worden volgens mijn moeder. Ik speelde vroeger niet met poppen maar verbond mijn teddy-beer met zakdoekjes. In 1999 was het dan zover: ik mocht mijn dierenartsdiploma in ontvangst nemen. Na enkele korte waarnemingen vond ik een vaste baan in Zwaag. In 2000 kreeg ik het aanbod de kleine praktijk in Westerwatering over te nemen. Als geboren en getogen Zaankanter greep ik die kans met beide handen aan. Een leuke praktijk met fijne klanten en dieren. Na de verbouwing eind 2002 werd het er nog prettiger. Ook de aanschaf van nieuwe apparatuur zoals een bloedanalyse machine en een tandheelkunde apparaat boden meer mogelijkheden. Maar toch bleef er iets knagen: de ruimte was vrij beperkt, uitbreiding is daar niet mogelijk en ik kon sommige dieren niet optimaal helpen omdat ik bijv. geen gasnarcose en röntgenapparatuur had. Toen kwam in 2004 de mogelijheid om de praktijken van dhr. Snuif en dhr. Schoenmaker (beiden gevestigd in Zaandam) over te nemen en hebben we een grotere kliniek geopend: de Saen aan de Tjotterlaan in Zaandam. Met meer ruimte, meer mogelijkheden en een groter team. Geweldig om te zien dat gasnarcose een veel stabielere narcose geeft, dat je met digitale röntgen zo snel een foto op je scherm hebt waardoor het dier minder lang op tafel stil hoeft te liggen en hoe snel een benauwd dier op kan knappen in de zuurstofkooi. In 2009 volgde de vestiging Saendelft in Assendelft in het winkelcentrum van Saendelft. Een supermooie locatie waar het heel prettig werkt. Al met al een mooi bedrijf, waarbij we nog steeds dagelijks aan het verbeteren van de zorg werken!