Ziektekostenverzekering voor uw papegaai

U en uw gezin zijn verzekerd tegen ziektekosten. Dit is verplicht, maar u ziet er ook de noodzaak van in. Daarnaast wilt u dát wat u dierbaar is graag goed beschermen en verzorgen. Heeft u een dure medische behandeling nodig, dan betaalt uw zorgverzekering de rekening! Gelukkig is dit ook mogelijk voor uw geliefde dier.

Op het gebied van diergeneeskunde is tegenwoordig veel mogelijk. Met de juiste medische zorg kan uw kat, hond of konijn ook langer en in goede gezondheid leven. Sommige behandelingen zijn echter duur. Uw dier kan ernstig ziek worden of betrokken raken bij een ongeval. Dit kan honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Sterker nog, het leven van uw dierbare huisdier kan soms afhangen van een financiële afweging. Een vreselijk dilemma.

Met een zorgverzekering voor uw hond, kat en konijn kunt u deze nare afweging voorkomen. Voor een vast maandelijks bedrag is uw hond of kat verzekerd van de beste medische zorg en komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

In Nederland lopen we sterk achter wat betreft het aantal verzekerde dieren. In omliggende landen is het heel normaal om je dier te verzekeren en is meer dan de helft verzekerd. Zijn we te voorzichtig? Te achterdochtig? Is het nog te onbekend? Of zijn we gewoon dom? Feit is wel dat eigenaren vaak aangeven dat de medische kosten voor hun huisdier tegenvallen. Dierenartsen moeten helaas regelmatig (optimale) zorg achterwege laten en zelfs dieren euthanaseren vanwege de financiële situatie van de eigenaar! Asiels zitten vol met dieren die te duur zijn voor de oude eigenaar vanwege een medische aandoening. Als u denkt dat u geen verzekering nodig heeft omdat u de medische kosten wel kunt betalen, sta dan even stil bij het volgende:

  • Wist u dat een hond van 25 kg met ernstig braken en diarree al gauw €170,- kost aan één consult, medicatie en voeding? Dit is nog los van eventueel ontlastingsonderzoeken en bloedonderzoeken.
  • Wist u dat een kater die niet kan plassen door blaasgruis een spoedgeval is? En dat deze dieren vaak ernstig ziek zijn, en moeten worden opgenomen? Dat de kosten daarvoor minimaal €300,- zijn, los van alle na-controles?
  • Wist u dat de meeste eigenaren bij een bezoek 's nachts aan de dierenarts meer dan €100,- moeten afrekenen?
  • Wist u dat als u kat aangereden wordt en "alleen maar" zijn bovenbeen heeft gebroken dat u bij de orthopeed minimaal €1000,- kost? Of dat de andere optie vaak pootamputatie is?
  • Wist u dat de behandeling van een hond van 25 kg die een snee in zijn poot heeft, door bijvoorbeeld glas, ongeveer €250,- kost aan narcose, hechtingen, verband, pijnstillers en antibiotica?
  • Wist u dat een darmoperatie met alle onderzoeken van tevoren (medicijnen, consulten, röntgenfoto's), de operatie en nazorg vaak minimaal €600,- kost?
  • Wist u dat in de meeste gevallen deze bedragen meteen totaal voldaan moeten worden?


Weet u het zeker dat uw dier geen verzekering nodig heeft?
In Nederland zijn er meerdere goede zorgverzekeringen voor dieren waarbij Reaal Dier&Zorg en Petplan de twee grootste zijn.
Ze hebben wat onderlinge verschillen in vergoedingen en in de wijze van vergoeden en eigen bijdrage. Bij beide heeft u de keuze uit verschillende zorgpakketten en aanvullende verzekeringen. Een identificatiechip is altijd verplicht bij het afsluiten van een verzekering, maar wordt ook meteen vergoed. En nee, misleidende "kleine lettertjes" bestaan niet meer, maar er zijn altijd regels: oftewel de polisvoorwaarden. Lees deze dus goed door voordat u tekent, dan komt u later niet voor verrassingen te staan. Bij beide zorgverzekeraars kunt u vrijblijvend een polis aanvragen. Let op: Voor het aanvragen van een verzekering voor uw papegaai kunt u bij Petplan terecht, Reaal verzekerd alleen honden en katten.

Dierenartsen hebben op geen enkele wijze financieel binding met een zorgverzekeraar en zijn dus onpartijdig. Wel maakt het ons beroep een heel stuk leuker en makkelijker als de beperkte financiële situatie van de eigenaar niet onze medisch handelen zou beïnvloeden!


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma