alt=

Beste katteneigenaar,

Op dit moment verschijnen er verontrustende berichten in de media dat er bij verschillende dierenasiels in Amsterdam, Den Haag en Alphen aan den Rijn  katten/ kittens zijn overleden aan de kattenziekte. Kattenziekte is dodelijk voor katten die niet, of lange tijd niet zijn gevaccineerd tegen deze ziekte.

Symptomen van kattenziekte zijn: ernstige klachten van het maag- en darmstelsel; overvloedig braken, diarree, sloomheid. De dieren verliezen daarbij hun eetlust, krijgen koorts en kunnen zeer snel uitdrogen. Het virus kan ook de hersenen aantasten, dit gebeurt vooral bij kittens. De ernstige symptomen leiden vaak tot de dood.

Kattenziekte wordt veroorzaakt door het parvovirus en is alleen overdraagbaar van kat op kat. Mensen lopen geen gevaar, net als katten die jaarlijks de standaardvaccinatie krijgen. De ziekte wordt verspreid via de lucht, omgeving, (handen, kleding, schoenen) en via vlooien. De ziekte kan dus voorkomen worden door uw kat te laten vaccineren tegen kattenziekte.

De prognose van een kat met kattenziekte is altijd gereserveerd: veel dieren sterven uiteindelijk aan de gevolgen van kattenziekte. Mits tijdige en agressieve behandeling, zal een aantal dieren de infectie overleven. Dus indien uw kat een van de bovengenoemde symptomen vertoont, neem dan direct contact op met uw dierenarts!


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma