alt=

Vrolijk stappend door het leven

Ik ben Kirsten werkzaam bij PlusDierenklinieken en helaas hebben ook onze huisdieren wel eens pech. Neem bijvoorbeeld mijn seniore vriendje Dinky Toy van 8 jaar oud. Ik begon te zien dat hij raar liep, hij speelde niet meer met zijn balletje en ook reageerde hij wat fel als ik hem op schoot wilde tillen. Allemaal vreemde signalen die ik niet vertrouwde. Dinky Toy is een 8 jaar oude Cavalier King Charles Spaniël die in februari 2014 de diagnose HD (heup dysplasie) en Spondylose kreeg. Deze diagnose is vast gesteld met röntgenfoto's en al snel werd er een behandel plan opgesteld. Dinky kreeg een pijnstiller/ontstekingsremmer om hem wat comfortabeler te laten voelen en ook moest hij een speciaal dieet volgen ( de J/D van Hills ter ondersteuning van de gewrichten). Verder was het advies als hij straks wat minder pijn had om fysiotherapie op te starten.

Maar helaas verliep dat allemaal niet heel soepel, Net toen Dink dus danig was opgeknapt en er aan toe was om naar de fysio te gaan werd Dinky vanuit zijn fietsmandje aangevallen door 3 schotse collies die hem hardhandig naar de grond haalde. Hij scheurde alle pezen in zijn rechter voorpoot en kreeg hij een spalk gedurende 8 weken. Operatie was gelukkig niet nodig maar ondertussen gingen zijn achterpoten wel behoorlijk achteruit omdat daar veel meer van gevraagd werd nu hij zijn voorpoten niet meer kon gebruiken. Daar moest iets op gevonden worden en zo gingen Dinky en ik 4x per dag op pad met de bolderwagen. Hij vond het geweldig om gereden te worden als een echte King Charles.

En nu zijn we dan eindelijk sinds juni dit jaar begonnen met fysiotherapie. De eerste keer dat we bij Lonneke Haan kwamen vond hij niet bepaald een pretje, ik had hem goede moed ingesproken dat we gewoon voor een lekkere massage gingen. "Niks lekkere massage" die mevrouw doet mij alleen maar pijn en Dinky Toy stribbelde dus ook vors tegen. Vervolgens kregen we oefeningen mee naar huis en een strikt bewegingsschema. Als ik zijn spieren soepel kon houden met de massages mocht hij van Lonneke de volgende keer in het bad met water (Hydrotherapie). De eerste keer hydrotherapie vond hij erg spannend. "Gatver,  ik loop in een bak water en op een loopband" .....  maar al snel had hij de grip te pakken en liep hij vrolijk door het bad. Inmiddels hebben we nu 3 sessies in het bad gehad en ik merk nu al dat ik een veel vrolijker hondje heb.

We zijn er zeker nog niet maar met een aantal sessies hydrotherapie en de oefeningen die we van Lonneke Haan mee naar huis krijgen hoop ik gewoon dat Dinky Toy en ik binnenkort weer een lekkere wandeling door het bos kunnen maken en wie weet zelfs wel weer een balletje kunnen apporteren.

Dus we moeten nog even volhouden en dan weer vrolijk door het leven en dat is voor mij het mooiste wat er is.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma