alt=

Voor het eerst naar buiten, maar hoe?

(door paraveterinair Monique)

 

Het warme weer komt er weer aan en veel jonge katten gaan deze periode voor het eerst naar buiten. Tommie en Luna, onze 2 nieuwe aanwinsten van 8 maanden oud, konden niet wachten om naar buiten te gaan. Al vaak hadden ze een ontsnappingspoging gedaan en soms met succes. Wij wilden sowieso wachten totdat het speelse gedrag iets minder werd, totdat oud en nieuw voorbij was en ze moesten allebei geholpen zijn. Zeker katers hebben een groter territorium als ze niet gecastreerd zijn en hebben meer kans om aangereden te worden.

We besloten om elke dag met hen een blokkie om te gaan aan de riem. Tommie was al snel gewend aan de riem en liep al gauw mee. Hij klom zelfs in de boom en vergat vaak dat hij nog een riem om had! Luna was wat voorzichtiger. Belangrijk is om dan niet aan de riem te gaan trekken, maar ze zelf een beetje hun gang te laten gaan. Het vervelende was dat er nog ijs op de sloot lag, dus moesten we extra voorzichtig zijn. Tommie vond het erg leuk om op het ijs te gaan, maar dat is erg gevaarlijk!

Na een aantal dagen ging het erg goed en na 2 weken besloten we dat daar de grote dag was. Op een zondagochtend lekker vroeg en zonder eten vooraf gingen ze op pad, zodat ze snel naar huis terug zouden komen om te eten. Al gauw klommen ze op de schutting en viel Tommie uit een boom (zonder verwonding), maar ze vonden het ontzettend leuk!

En het leuke is na al die ommetjes, dat ze met ons gewoon gezellig meelopen en goed luisteren naar hun naam! En natuurlijk blijft het altijd spannend, maar gelukkig hebben ze allebei een chip. Heel belangrijk is het om te controleren of de geregistreerde adresgegevens kloppen van de chip, want dit blijkt toch helaas regelmatig niet goed verwerkt te zijn. Dit kunnen wij voor u nakijken!

Mocht u naar aanleiding van dit verhaal uw kat ook buiten willen laten wennen op deze manier, dan is bij ons een geschikt tuigje verkrijgbaar voor maar €7,95.

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma