Vaccinaties voor de kat

Vaccineren begint al op jonge leeftijd. De eerste vaccinatie krijgt een kitten vaak bij het verlaten van het nest op ongeveer 8-9 weken leeftijd.  

Daarna volgt nog een vaccinatie op 12 weken leeftijd. Tijdens deze vaccinaties vinden wij het heel belangrijk om uw kitten helemaal na te kijken.
Dit hoeft helemaal niet eng te zijn en we doen ons best om dat op een zo leuk mogelijke manier te doen. Deze controle vinden we zo belangrijk omdat we al vroeg eventuele problemen kunnen opsporen en daar adviezen over kunnen geven. Elk kitten krijgt een 30-punten-check tijdens iedere vaccinatie. Tijdens deze controle heeft u de mogelijkheid om alle vragen te stellen die u heeft over gezondheid, voeding, gedrag enz.

Na de kitten-vaccinaties volgt ieder jaar een herhalingsvaccinatie. Wij vragen bij de jaarlijkse controle naar de leefomstandigheden van uw kat: de leeftijd, het ras en de ziektegeschiedenis. Vervolgens bepalen we welke vaccinaties wel of niet nodig zijn. Zo bieden we „vaccineren op maat“. Want te veel inenten is niet goed, maar u wilt natuurlijk wel optimale bescherming van uw huisdier! Voor katten die extra risico lopen of die naar het buitenland gaan, wordt een extra vaccinatie aangeraden (Bordetella) of is zelfs verplicht (hondsdolheid).

Als u de jaarlijkse vaccinatie te duur vindt, dan is ons levenslang vaccineren-programma misschien iets voor u. Tegen fikse korting kunt u de kosten van het vaccineren afkopen, terwijl u wel alle voordelen van de vaccinatie en de volledige check-up geniet.

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma