alt=

Goed nieuws: wij hebben het vaccin Cunipravac ontvangen!
Alle konijnen kunnen nu beschermd worden tegen de nieuwe variant van de dodelijke konijnenziekte RHD (type 2
).

Op 18 december jl. hebben wij een mailing uitgestuurd met een update over deze nieuwe ziekte-variant, die sinds november in Nederland rondgaat, en voor sterfte zorgt onder zowel wilde als tamme konijnen. Gemist? Kijk op www.plusdierenklinieken.nl/nieuws/
Ook op facebook geven we regelmatig updates.

Vaccinatie met Cunipravac (op afspraak! Bel 075-6173911):
* Het vaccin Cunipravac geeft bescherming na 7 dagen.
* Het kan gegeven worden bij konijnen vanaf 1 maand leeftijd, niet bij drachtige dieren.
* De vaccinatie moet herhaald worden na 6 weken en geeft dan in ieder geval een half jaar bescherming.

Omdat wij slechts een beperkt aantal flesjes vaccin hebben, vaccineren wij op vaste dagen om zoveel mogelijk konijnen te kunnen helpen. Om het risico op onderlinge besmetting te voorkomen houden wij echter géén konijnenspreekuur!  Het wordt aangeraden
om de assistente of dierenarts bij u thuis te laten komen om te vaccineren (op de hieronder genoemde dagen). Hiervoor rekenen we €20,- extra. Wij nemen alle noodzakelijke hygiëne maatregelen om onderlinge besmetting te voorkomen.

De mogelijkheden voor een afspraak:
Plusdierenkliniek De Saen, Tjotterlaan 14b Zaandam:
• vrijdag 22 jan
• vrijdag 29 jan

Wat zijn de kosten?
1. Als uw konijn het afgelopen jaar bij ons is nagekeken door een arts (consult/vaccinatie), geen klachten heeft en u wenst geen gezondheidscontrole­ -> de assistente vaccineert uw konijn(en) in de auto. De kosten voor één konijn zijn €25,-. Iedere volgend konijn kost €12,50.
2. Als uw konijn het afgelopen jaar niet bij ons geweest en u wilt alleen vaccinatie tegen RHD type2, dan kijkt de arts uw konijn eerst na alvorens te vaccineren. De kosten voor vaccinatie en uitgebreide gezondheidscontrole (op minimaal 20 punten) zijn €50,-, ieder volgend konijn is €37,50.
3. Indien uw konijn gevaccineerd moet worden tegen alles; Myxomatose­, RHD1 én RHD2 -> de kosten voor vaccin en uitgebreide gezondheidscontrole door de arts zijn €62,50, ieder volgend konijn €52,50.
* Heeft u (zelf) 5 of meer konijnen? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Voorzorgsmaatregelen
We laten zo min mogelijk konijnen in onze praktijken, om overdracht te voorkomen. Daarom vaccineren we bij voorkeur in uw auto op onze parkeerplaats of bij u thuis, met handschoenen. Op de praktijk wordt de ruimte na ieder konijn gedesinfecteerd. Voor u belangrijk: vervoer uw konijn in een mand die van boven open kan (kattenmand waar bovenkant af kan of een doos), met daarin kranten of een handdoek (niét op stro of hooi!).

Het vaccin Cunipravac bevat alleen RHD type 2. Het beschermt dus niet tegen myxomatose en RHD type 1 (daarvoor is de andere vaccinatie, Nobivac Myxo-RHD). Op dit moment is nog niet bekend wanneer het vaccin Filavac (dat na éénmalige injectie een jaar beschermt) te verkrijgen zal zijn in Nederland, maar de verwachting is pas maart/april). Daarom bieden wij de mogelijkheid om nú te vaccineren met Cunipravac omdat RHD-2 inmiddels ook in Noord-Holland aanwezig is.

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma