alt=

Suppen met de hond

(door paraveterinair Amy)

Vorig jaar zomer gingen collega Danielle en ik ''suppen'' met de honden.

Suppen staat voor Stand Up Paddle en is een vorm van surfen waarbij je op een surfboard staat of zit en je voortbeweegt met een paddle.

Best spannend voor de honden en voor ons, want we hadden dit nog nooit gedaan.

Er ging een begeleidster mee die een mooie route wist van ongeveer 2 uur inclusief een korte pauze met wat lekkers voor de honden en voor ons.

We waren met een groep van 8 eigenaren en een heleboel verschillende hondenrassen, groot en klein. De begeleidster hielp ons om het sup-board op te gaan en bijna alle honden deden dit zonder aarzelen. De honden hadden allemaal een kleedje op het board zodat ze niet konden uitglijden.

In het begin moesten we de honden dicht bij ons houden aan een korte lijn, zodat ze konden wennen en niet in het water konden springen of vallen. Best lastig om op de hond te letten en tegelijkertijd jezelf in te balans houden, maar het ging iedereen aardig goed af. Zowel de honden als de baasjes genoten van de tocht. Na een tijdje konden de meeste honden aan een lange lijn en zaten of lagen ze rustig om zich heen te kijken.

Wil je een keer wat anders doen met de hond dan is dit echt een aanrader! Je kunt dit op je eigen tempo doen, dus het is geschikt voor jong en oud.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma