alt=

....zeker als het gaat om (medische) zorg. Ga maar na, als je het als hond een beetje getroffen hebt met je baasje dan krijg je iedere dag goede kwaliteit voeding, voldoende beweging en zoveel knuffels als je wilt. Als je je dan een keer niet lekker voelt dan is het natuurlijk vervelend dat je dat niet kunt zeggen maar met wat braken, diarree, piepen, in je mand blijven liggen of in huis plassen heb je de baas snel bij de les. Dan belt je baas natuurlijk die lieve dierenarts, waar hij meestal diezelfde dag nog terecht kan. Bij de huisarts moet je dat nog maar afwachten.

Ben je te ziek, heb je geen zin of ben je te bang om naar de praktijk te gaan? Geen probleem, de dierenarts komt ook thuis.

Op het consult word je van top tot teen nagekeken. (Wanneer is er voor het laatst naar uw hart geluisterd?). Zonodig wordt voer of medicijnen voorgeschreven die je meteen bij de balie krijgt. Je hoeft niet doodziek door de regen naar de apotheek te fietsen. Blijkt dat het nodig is om bloedonderzoek te doen of bijvoorbeeld een röntgenfoto te maken, dan wordt dat gedaan, uitslag direct bekend! Je hoeft daarvoor niet eens naar de bloedbank of het ziekenhuis. Uitgebreid bloed-, ontlastings- of urineonderzoek in een laboratorium is binnen enkele dagen binnen. Mocht het nodig zijn, dan krijg je een verwijzing naar een specialist. Waar je hooguit een enkele week later terecht kan. En maandenlange wachtlijsten voor een knieoperatie bij een specialist, daar heeft men in diergeneeskunde-land nog nooit van gehoord.

Heeft de baas een bultje gevoeld tijdens al dat knuffelen? Op korte termijn kan een biopt worden genomen en zonodig wordt het hele lichaam nagekeken m.b.v. röntgenfoto’s en echografie. En dat allemaal onder 1 dak, dus begeleiding door telkens hetzelfde, vertrouwde team. Operatie nodig? De afspraak voor de week erop is zo gemaakt. Weer dat zelfde team voor de anaesthesie, de operatie zelf, de uitslaapkamer en de nazorg. Een telefoontje de volgende dag hoe het met je gaat is hier heel gewoon.

En kom je op consult en blijkt er toch niets aan de hand? Nou dan met een lekker koekje naar huis en ben je in ieder geval weer helemaal goed nagekeken! Jammer  is wel dat je als hond jaarlijks langs moet voor een prik en lijfelijk gepluk als je helemaal niet ziek bent. Toppunt is wel dat er dan ook nog tegen je baas gezegd wordt dat je meer moet bewegen en minder moet eten, nou ja!

Ach, volgens de dierenarts is het voor je eigen bestwil, dus hup, nog maar een blokje om met je baas, door regen en wind.

Dierenarts Christel Baltus


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma