alt=

KATTEN HEBBEN ECHT NEGEN LEVENS!

Deze mooie, rode poes (ja, rode katten hoeven geen kater te zijn!) heeft een engeltje op haar schouder gehad. Haar eigenaar heeft het plan om een keer een nestje met haar te fokken. Ze is 13 maanden als ze bij ons bij PLUSdierenkliniek Westerwatering komt omdat ze niet helemaal lekker is. De eerste periode laat ze niet zien hoe ziek ze werkelijk is. Maar uiteindelijk komt ze terug met bloederige uitvloeiing uit de vagina, terwijl ze niet gedekt is. Aan de telefoon wordt er al rekening gehouden met mogelijk een echografisch onderzoek, dus de afspraak wordt gepland op Plusdierenkliniek De Saen. Na een lichamelijk onderzoek wordt besloten om met spoed een echo te laten maken van de buik. Hieruit blijkt dat ons vermoeden klopt; ze heeft een baarmoederontsteking.

Het is jammer voor Muis, want dat betekent dat ze geopereerd moet worden en dat ze geen nestje meer kan krijgen. Deze operatie is noodzakelijk omdat een baarmoederonsteking zo heftig kan verlopen dat Muis zou kunnen overlijden aan de gevolgen van de afvalstoffen in het bloed die de nieren vergiftigen. Maar haar toestand is slecht; ze is uitgedroogd en ze wordt opgenomen in de IC aan het infuus om eerst haar toestand te verbeteren voordat ze onder narcose kan. De operatie de volgende dag verloopt goed. Maar het blijkt dat ze naast een baarmoederonsteking ook een buikvliesontsteking heeft. De pus zit door haar hele buik heen verspreid. De baarmoeder en eierstokken worden verwijderd, de buik wordt zo goed mogelijk gespoeld en Muis krijgt 2 soorten antibiotica. Dit is een levensreddende operatie geweest en haar toestand is nog kritiek.

De eerste dagen blijft ze nog op de kliniek om aan te sterken; bijkomen in de couveuse en daarna nog aan het infuus. Maar dan kan ze eindelijk naar huis! Ze heeft ons helemaal ingepalmd zoals je ziet op de foto's. Wat een lieverd. Weer twee dagen later krijgen we het bericht dat ze enorm is opgeknapt: ze wil weer eten, spelen en loert zelfs alweer op de vogeltjes!

Nog acht levens te gaan, Muis, doe je er voorzichtig mee??

Dierenarts Femke van Kempen.Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma