alt=

Lola

Uitgelicht; Een van de zonnetjes in ons asiel:

Mooie, rooie Lola

Lola is een lieve jongedame geboren op 1 april 2014: een poes met een hoog aaibaarheids- en aandacht gehalte. Zij is door haar eigenaar met pijn in het hart afgestaan. Zij was namelijk niet geheel zindelijk te krijgen.

Onze dierenarts heeft geconstateerd dat zij problemen heeft met haar rechterheup: koppen en kommen sluiten niet geheel aan: mogelijk kan er sprake zijn van beginnende spondylose;  artrose van de rugwervels. Hierbij wordt extra bot gevormd aan de zijkanten en aan de onderzijde van wervels. Dit kan leiden tot verstijving van de wervelkolom. Het kan zijn dat Lola daarom pijn heeft bij een toiletbezoek en het daarom zo lang ophoudt tot het uur U. Mocht er een definitieve diagnose gesteld worden dan is dit goed te behandelen met speciaal voer mogelijk aangevuld  met een onderhoudsdosis pijnstilling. In het asiel is hier echter niets te merken van onzindelijksheidsproblemen: zij weet de kattenbak hier prima te vinden.

Lola is een sociale kat: zij houdt van andere katten om zich heen: zij kan het prima vinden met kitten Rowan en laat zich graag wassen door onze volwassen kater Bennet. Van dominante katten moet zij echter niets weten: dan trekt zij zich terug in haar eigen schulp.

Lola is bekend met kinderen, met katten en honden maar wij denken dat zij zich het gelukkigste voelt in een rustige woonomgeving met 1 of meerdere sociale katten met een mogelijkheid om ook lekker buiten in de tuin te genieten van het zonnetje.

Bent u nieuwsgierig n.a.v. deze speeddating met Lola: neem dan contact met  op met Stichting Dierenzorg Zaandam (075-6163204) of Plusdierenkliniek De Saen (075-6173911).

Lola wacht op uw belletje.

Door Hilda Beemster, beheerder Asiel/Pension Zaanse Stichting Dierenzorg


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma