alt=

Dit is Aurora, een prachtige Shiloh Sheperd pup. Het gaat nu heel goed met haar, maar toen ze twee dagen oud was had ze een ongelukje waardoor ze al geopereerd moest worden!

Wat is er gebeurd?

Op een avond werd ik in mijn dienst gebeld door de eigenares van een Shiloh Sheperd met een nest met 2 dagen oude pups. Ze had een wondje op haar buik en ze maakte zich zorgen. Bij aankomst bleek dat ze een gat in haar buikwand had, waar net een stukje darm door naar buiten stak. Hoe het ontstaan is, is niet zeker, maar mogelijk werd de moeder van Aurora ongerust toen de kat te dichtbij kwam, is overeind gekomen en heeft met een nagel haar buik geraakt. Dit is een levensgevaarlijke verwonding, omdat de darm beschadigd kan raken of er kan buikvliesontsteking ontstaan door infectie.

Na goede pijnstilling hebben we eerst de darm goed gespoeld en een poging gedaan de darm terug de buik in te masseren. Dat lukte niet. De enige optie was nu om haar onder narcose te brengen en dan te opereren. Zo'n jonge pup loopt natuurlijk een veel groter risico om tijdens narcose te overlijden, dus hebben we gekozen voor gasnarcose met een kapje op de neus. Dit was voldoende om haar de ingreep te laten ondergaan. De darm kon worden teruggebracht in de buik en de wond kon worden gehecht. De dagen erna heeft ze het nog wat moeite gehad, maar door een hele goede zorg door haar baasje heeft ze het gered. En nu blaakt ze van gezondheid.

Het geeft een enorme voldoening om ook de jongste onder onze patiënten goed te kunnen helpen! We wensen Aurora het allerbeste toe in de rest van haar leven.

Door dierenarts Femke van Kempen

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma