alt=

Terug van weggeweest

In het weekend werd bij dierenarts Ian van Alphen een katje binnengebracht met de dierenambulance. Een prachtig gitzwart katje, vel over been, gevonden in een plastic tasje! Hier zat een verhaal aan vast. Het bleek Jul te zijn, een anderhalf jaar oud poesje, die al sinds ruim 3 maanden vermist werd. Haar eigenaren waren dolblij dat ze werd gevonden, maar waren tegelijkertijd ook ongerust of ze het wel zou halen.

De eerste dagen waren kritiek. Jul kwam binnen met een enorme ondertemperatuur, was sterk uitgedroogd, had een slechte voedingstoestand en in comateuze toestand. De dierenarts heeft een infuus geplaatst en haar opgenomen in de couveuse; hierdoor steeg haar temperatuur heel langzaam maar helaas kreeg ze epileptische aanvallen. Gelukkig werden deze minder bij het verder stijgen van haar temperatuur en begon ze haar kop weer te bewegen. De dagen daarna werd ze elke dag iets beter, maar ze kon nog steeds niet op haar poten staan. Eén lichtpuntje was er wel: ze at de brokken bijna met bakje en al op! Ze werd met de dag liever; ze genoot van elke aanhaling, terwijl ze eerder altijd een schuchter katje was.

Na een paar dagen bleek ze het wel te gaan halen, maar ze was nog steeds wat uitgedroogd en moest intensief verpleegd worden. Toen ze weer wat probeerde op te staan, niet meer uitgedroogd was en steeds meer kon, mocht ze naar huis. Thuis werd ze hartverwarmend ontvangen door de drie honden. Haar poezevriendje Jut moest erg wennen aan haar. Haar gedrag was ook nog steeds afwijkend; ze had nog steeds een tic met haar kop en kon nauwelijks op haar poten staan.

De eigenaren van Jul hebben een facebookpagina bijgehouden en ik kan van harte aanraden daar eens te gaan kijken: Jul's fanpage (klik hier). Bekijk de lieve filmpjes met hoe de honden haar elke stap volgen en bijna ondersteunen. Zo lief om te zien. Intussen gaat het heel goed met haar. Ze heeft nog wel wat problemen, maar krabbelt toch al heel goed op. We zijn zelf haar grootste fan op haar facebookpagina. Wat een genot om te zien hoe ze opknapt!

We wensen je veel beterschap, Jul. Hopelijk word je weer helemaal de oude, dierenarts Femke van Kempen.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma