alt=

Chouffe

De snijtanden van konijnen horen netjes op elkaar aan te sluiten zodat ze gelijkmatig afslijten tijdens het knagen en eten. De tanden en kiezen van konijnen groeien namelijk altijd door.

Kleine Chouffe is 5 maanden en had de pech dat zijn snijtanden hartstikke scheef stonden, met als gevolg dat deze dus almaar langer werden en hij uiteindelijk niet meer zal kunnen eten. Voor Chouffe was het de beste oplossing om alle vier de snijtanden te trekken.

Een konijn kan prima eten zonder tanden, het enige waar je rekening mee moet houden is dat je bijvoorbeeld groenvoer aan reepjes moet snijden zodat ze het kunnen oppakken met hun lippen. Dan kunnen ze het verder gewoon verwerken met hun kiezen.

Op de foto kunt u goed zien dat het grootste deel van de tand ín de kaak zit. Ook is goed te zien dat de boventanden te krom en de ondertanden juist te vlak waren.
Ter verduidelijking: op de derde foto wordt er een braunule in het oor geplaatst (infuussysteem dat direct in een bloedvat wordt geplaatst, bij konijnen is een oor daar geschikter voor dan een poot zoals bij de hond of kat), hier worden de narcose middelen e.d. door toegediend zodat we hem niet voor elk middel apart hoeven te prikken.

Chouffe maakt het inmiddels erg goed!

Tanden trekken Chouffe

 

 

 

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma