alt=

Patiënt van de maand maart

Deze mooie dame heet officieel Ruslana's Cinderella, maar voor vrienden is het Cindy. Ze is 5 jaar en een Exotic. De Exotic lijkt heel veel op de Pers, maar ze hebben korter haar. Cindy was een paar maanden geleden drachtig geworden en begin maart uitgerekend. Op het moment dat Cindy ging bevallen leek alles heel soepel te verlopen. De eerste 4 kittens kwamen heel vlot en zonder problemen. Daarna ging het helaas minder goed. Één kitten bleef namelijk steken. Helaas lukte het niet om de bevalling weer op gang te krijgen, dus hebben we midden in de nacht een keizersnede uitgevoerd. Daarbij zijn er nog eens 4 kittens uit de baarmoeder gehaald. Jammer genoeg waren ze allemaal al overleden. Cindy was dus drachtig van 8 kittens! Dat is heel veel voor een Exotic. Na de operatie ging het heel snel weer goed met Cindy en ze mocht dezelfde ochtend (het was inmiddels ochtend...) weer naar huis. Een paar dagen later ging het weer niet zo goed. Na wat onderzoek kwamen we er achter dat ze een vervelende complicatie had opgelopen: een baarmoederontsteking (pyometra). We konden met de keizersnede de baarmoeder nog laten zitten, nu moest deze er echt wel uit. Dat was dus echt het laatste nestje voor Cindy.

Haar baasje vond (uiteraard) de gezondheid van Cindy veel belangrijker dan een nieuw nestje. Tijdens de operatie bleek helaas dat de baarmoeder al een beetje was gaan lekken, zodat er wat pus uit de baarmoeder in de buik was gaan lopen. Dat is heel slecht nieuws en we moesten dus voorzichtig te werk gaan. Nadat we de baarmoeder hadden verwijderd, is de buik grondig gespoeld. We hebben daarna de buik een klein beetje open gelaten, zodat alle vocht en infectie nog naar buiten kon. Gelukkig knapte ze snel weer op en mocht ze na een paar dagen weer naar huis. Na intensieve medicatie en bijzonder veel goede zorgen van haar baasje zijn bij Cindy eind maart de laatste hechtingen verwijderd. We zijn dan ook trots en blij om te kunnen zeggen dat ze weer helemaal is opgeknapt.
Ondanks alle goede zorgen van Cindy's baasje zijn er na de geboorte helaas nog 2 kittens overleden. Ze hebben niet kunnen drinken bij hun moeder en misten daardoor hele belangrijke afweerstoffen. Gelukkig heeft Cindy nog 2 ijzersterke kittens waar ze heel erg goed voor zorgt, ook al is ze zo lang van ze gescheiden geweest. We zijn erg blij met de goede afloop en wensen Cindy en haar familie het allerbeste toe voor de toekomst.