alt=

Deze stoere jongen heet Mees. Niet zo lang geleden ging hij lekker met zijn baasje wandelen en met zijn bal spelen. Dat zijn dingen die Mees erg graag doet. Na een paar keer de bal te hebben gegooid en te hebben opgehaald, ging er helaas iets mis..

Toen Mees de bal wilde oppakken, lag er naast de bal een stokje dat met de punt omhoog stond. Terwijl Mees omlaag ging met zijn bek schoof de tak in zijn neusgat. Nog voordat hij
de bal vast had, merkte Mees dat er iets mis was en liet hij de bal toch maar liggen. De tak brak af en hij rende snel naar zijn baas. Sindsdien bleef hij maar aan zijn neus zitten en liep er steeds wat uit zijn neus. Hij kon ook niet ophouden met niezen.

Op het eerste onderzoek konden we niets zien in zijn neusgaten. We mochten ook niet echt aan Mees zijn neus komen. We hebben hem daarom in slaap gebracht, zodat we met een camera in zijn neus konden gaan kijken. Al vrij snel zagen we een stukje bruin uitsteken dat daar niet hoorde te zitten. Met een tang hebben het afgebroken takje verwijderd. Tot onze grote schrik zat er maar liefst een stuk hout in zijn neus van 9 cm! Mees was daarna erg opgelucht en herstelde zeer vlot. Afgezien van een gescheurd nageltje gaat het nu ookweer helemaal super met hem.

We zijn blij dat we Mees zo hebben kunnen helpen. Helaas kunnen ook stokken die niet gegooid worden door de eigenaar voor ellende zorgen. Daar kunnen Mees en zijn baasje over meepraten.

             De verwijderde stok uit de neus van Mees

Door dierenarts Ian van Alphen.

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma