alt=

Herkent u dit konijn nog? Een paar weken geleden plaatsten wij een oproep om een mooi thuis voor deze ongelukkige vent te vinden. Hij was waarschijnlijk gedumpt in de natuur, omdat zijn snijtanden verkeerd groeiden. De dierenambulance pikte hem op en bracht hem bij ons binnen. Daar bleek, dat hij behalve zijn snijtanden en een hoop vlooien, niets mankeerde. Hij bleek overigens ook heel lief en gezellig te zijn. Hij moest eigenlijk geëuthanaseerd worden, maar dat konden we niet over ons hart verkrijgen.

We plaatsten een oproep op Facebook en vonden na wat zoekwerk een familie die hem graag wilde helpen. Hij mocht wel bij hen komen wonen in een mooi verblijf in hun tuin bij hun twee andere konijnen.

Terwijl we dit aan het regelen waren, was er een lieve dame in de wachtkamer die dit allemaal opving en ook graag wilde helpen. Zij was bereid om een mooi bedrag te doneren om een deel van de behandeling te kunnen vergoeden. De overige kosten werden vergoed door PlusDierenklinieken.

Nadat we zijn snijtanden hadden getrokken, zijn vlooien hadden ontslagen en hem te hebben gecastreerd, mocht hij eindelijk naar zijn nieuwe huis.

Helaas bleek dat het na een week niet goed klikte tussen James (zo werd hij gedoopt) en één van de andere konijnen. Ze viel hem steeds aan en hij kon zich natuurlijk niet goed verdedigen zonder tanden. Wat een pech voor James. Toe we bijna weer een nieuwe huis moesten gaan zoeken, gebeurde er iets heel moois. De familie, die James had geadopteerd, besloot om nog een vierde konijn uit de opvang te halen. Dit konijn was blijkbaar moeilijk te plaatsen, hij was al een paar keer teruggebracht. Maar het klikte meteen met James. Nu zijn ze heel gelukkig met z'n tweeën.

Wat een fantastisch verhaal! En wat een fantastische mensen bestaan er nog! We willen dus op deze manier ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succesverhaal.

Door dierenarts Ian van Alphen

James met zijn nieuwe vriendin Jess

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma