alt=


Jimmie kwam bij ons voor de vaccinatie. De eigenaar van Jimmie vermoedde dat het gebit van Jimmie slecht was en sinds kort had Jimmie ook een zwelling bij zijn wang. Tijdens het lichamelijk onderzoek door de dierenarts was inderdaad te zien dat er wel een probleem aanwezig was in de bek!

Er was een duidelijke zwelling te zien bij zijn linkerwang onder zijn oog. In de bek waren ook meerdere slechte kiezen te zien waaronder één kies die hoogstwaarschijnlijk het abces(en dus de zwelling) veroorzaakte. De dierenarts vermoedde dat Jimmie te kampen had met een kieswortelabces. Het was belangrijk om op korte termijn een gebitsbehandeling in te plannen, waarbij er röntgenfoto's van het gebit worden gemaakt om duidelijk te maken welke kies het abces veroorzaakt. Deze kies moet dan worden verwijderd. Jimmie kreeg pijnstilling en anitbiotica mee en kon gelukkig snel terecht voor zijn gebitsbehandeling.

Toen Jimmie eenmaal onder narcose lag, was aan de buitenzijde ook te zien welke kies hoogstwaarschijnlijk de oorzaak was van het ontstaan van de kieswortelabces(zie foto). Met de röntgenfoto werd dit vermoeden bevestigd(zie foto). Op de röntgenfoto is te zien dat het kaakbot ter hoogte van de wortel aan het oplossen is(zwarte gedeelte). De wortel is aangetast en hierdoor is uiteindelijk het abces ontstaan. Om dit te verhelpen is het nodig om de kies te verwijderen. Op de laatste foto is ook goed te zien hoezeer de wortel van de kies is aangetast.

Na nog een aantal dagen pijnstilling en antibiotica is Jimmie weer volledig hersteld en hij heeft nu weer een mooi gebit!
Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma