alt=

Operatie Babs

(door paraveterinair Amy)

7 augustus 2018 was mijn hond Babs, een bordercollie van 3 jaar oud, lekker buiten aan het spelen met een bal. Babs is gek van ballen dus we gaan regelmatig even naar een veldje om een balletje te gooien zodat ze haar energie kwijt kan. Als Babs achter een bal aan gaat is, ze zo gefocust op de bal dat ze niet op let waar ze loopt, en zo ging het dan ook mis. Babs rende over 2 grote platen heen en toen hoorden we een harde gil. Waarschijnlijk was ze onder 1 van de platen gekomen met haar pootje. Vanaf dat moment wilde ze niet meer op haar linker voorpoot staan. Ik heb haar pijnstilling gegeven en kon haar als dit nodig zou zijn de volgende ochtend meenemen naar de praktijk.

De volgende ochtend stond Babs ondanks de pijnstilling nog steeds niet op haar pootje, dus nam ik haar mee naar het werk om röntgenfoto's te maken.
Waar ik al bang voor was bleek waar: Babs had haar middenvoetsbeentje gebroken.
De beste optie om het te laten genezen zou zijn met een operatie waarbij een plaatje of een pin op het bot wordt vastgezet zodat deze niet meer kan bewegen en op die manier veel steviger is. De operatie kon 2 dagen daarna plaatsvinden bij de orthopedisch chirurg in Zeist. Tot die tijd moest Babs rustig aan doen, kreeg ze pijnstilling en een stevig verband.

De operatie is helemaal goed gegaan en Babs mocht einde van de dag weer lekker mee naar huis. Nu kwam het moeilijkste; Babs 6 weken rustig houden. De eerste dagen ging dit aardig goed omdat ze zich ook nog niet helemaal de oude voelde. Maar na een week dacht Babs dat ze alles weer kon en wilde graag weer van alles ondernemen. Omdat rust heel belangrijk is zodat de breuk goed kan genezen, hebben we haar tabletten gegeven waar ze wat rustiger van werd. Zo was het voor haar ook veel beter vol te houden en kon haar poot het beste herstellen.

We zijn nu 5 weken verder en met Babs gaat het goed! Ze gebruikt haar pootje goed en lijkt er geen last meer van te hebben. We mogen weer rustig aan 5 minuten per dag wandelen en dit geleidelijk opbouwen. Nog een paar weken wachten en dan kan ze alles weer!


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma