De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Stephanie Schenk

Paraveterinair

Stephanie Schenk - Paraveterinair
Stephanie Schenk Paraveterinair

Passie: Al heel jong werd duidelijk dat mijn passie hoofdzakelijk bij de dieren ligt. Als het aan mij lag hadden we thuis een kinderboerderij. Honden, katten, vogels, knaagdieren en konijnen; ze zijn me allemaal even lief. Gelukkig hielden toen mijn ouders, en nu mijn man, mij enigszins tegen wat huisdieren betreft. Daarnaast houd ik ook heel erg van wandelen. Je kunt mij regelmatig in Het Twiske of bij de Jagersplas vinden tijdens een rondje met de hond of als training voor diverse wandelevenementen. Tot slot breng ik regenachtige zondagen het liefst door in de keuken om uitgebreid te koken of taarten te bakken. Daarin kan ik mijn creativiteit en liefde voor lekker eten kwijt en samen koken met mijn kinderen is ook nog eens heel gezellig.

Leefstijl: Samen met mijn man, onze twee jongens, de hond en een konijnenkoppel woon ik in Amsterdam-Noord. We hebben daar een eengezinswoning met tuin in een heerlijk rustig wijkje. Oorspronkelijk kom ik uit Haarlem en ik ga daar nog zeer regelmatig heen om te wandelen, uit eten te gaan en mijn familie te bezoeken.

Uitblinkend: Voordat ik als paraveterinair aan de slag ging, heb ik diverse opleidingen en cursussen over het gedrag van dieren gevolgd. Ik ben naast assistente ook gedragstherapeut voor honden en zelfs voor konijnen! Het observeren van dieren en hun gedrag vertalen naar – voor mensen – begrijpelijke begrippen is iets wat ik heel graag doe. Ik vind het heerlijk om het baasje meer inzicht in de communicatie met zijn dier te geven zodat hun relatie sterker wordt.

Sinds: Ik heb in het verleden een aantal jaar bij KNGF-geleidehonden gewerkt en natuurlijk in mijn eigen ‘praktijk’ als gedragstherapeut. Het afgelopen jaar werkte ik als assistente in Landsmeer. In 2017 ben ik als paraveterinair begonnen bij PlusDierenkliniek De Saen waar je mij vooral aan de balie en in de spreekkamers kunt tegenkomen.