De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Rima Brazione

Dierenarts

Rima Brazione - Dierenarts
Rima Brazione Dierenarts

Sinds ik een klein meisje was, voel ik me sterk verbonden met dieren. Mijn vader is dierenarts en werkt voornamelijk met koeien. Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in de diergeneeskunde, ik probeerde met mijn vaders werk mee te kijken en in de buurt van de dieren te zijn. Later op de middelbare school ben ik vrijwilliger geworden bij het dierenasiel. Dieren kunnen onze menselijke taal niet spreken, maar ik ben erg blij dat ik de kans heb om ze te helpen zich beter te voelen door dierenarts te zijn.

Ik ben geboren en getogen in Litouwen. Dit jaar besloot ik mijn leven te veranderen en verhuisde ik naar Nederland met mijn Litouwse man en twee schattige Maine coon katten; broer en zus. Momenteel woon ik in Purmerend. In mijn vrije tijd leer ik Nederlands, geniet ik van het verkennen van nieuwe plekken in de natuur, maar ik vind het ook leuk om te ontspannen en films of tv-programma's op Netflix te kijken.

Meestal werk ik aan patiënten in de eerstelijnszorg, maar mijn grootste passie is abdominale echografie. Deze "Wereld van grijze schaduwen" viel me op toen ik aan de universiteit studeerde en besloot er toen mijn afstudeerscriptie over te schrijven.

In februari 2020 ben ik afgestudeerd aan de Litouwse Universiteit voor Gezondheidswetenschappen en heb ik mijn diploma diergeneeskunde behaald. Direct daarna ben ik gaan werken in een gezelschapsdierenkliniek in mijn thuisland Litouwen. Na 2 jaar besloot ik dat ik mezelf meer wilde ontwikkelen dus heb ik mezelf een uitdaging gegeven, ben ik naar Nederland verhuisd en aan de slag gegaan bij PlusDierenklinieken.