De Saen 075 - 617 39 11
Saendelft 088 - 343 73 43
Westerwatering 075 - 616 07 61

Ignas Hattink

Dierenarts

Ignas Hattink - Dierenarts
Ignas Hattink Dierenarts

Passie: 's avonds in het regenwoud als het donker is, de krekels tjirpen en de luchtvochtigheid oploopt tot 100%, worden de kikkers, slangen en insecten actief. Dat is ook het moment dat mijn hart sneller gaat kloppen. Met mijn spiegelreflexcamera en macrofotografie-uitrusting ga ik op pad om deze dieren te zoeken en te fotograferen. De meeste mensen zullen gruwelen bij het idee, maar voor mij is het een grote passie.
Als kind ben ik samen met mijn ééneiige tweelingbroer opgegroeid in een boerendorpje langs het IJsselmeer. De weilanden waren ons speelgebied en al op die leeftijd lag mijn passie bij de dierenwereld. Gewonde dieren namen we mee om te verzorgen en hopelijk beter te maken. Van onze vader kregen we een tweedehands spiegelreflexcamera waar we veel mee gefotografeerd hebben. Van het eerste salaris dat ik verdiende als dierenarts heb ik meteen een digitale spiegelreflexcamera gekocht en de uitrusting langzaam uitgebouwd.

Uiteindelijk ben ik mij vooral gaan toeleggen op de macrofotografie; dat is de fotografie van de hele kleine dieren en insecten. Als je goed gaat zoeken bij planten en bloemen vind je de meest vreemde wezens! En in de tropen geldt dit al helemaal. Mocht je geïnteresseerd zijn in de foto's die ik maak, klik op de volgende link:

http://www.vetined.nl/news/6/show

Vetined

Dierenarts Ignas Hattink over zijn hobby: fotograferen van reptielen en amfibieen in het tropisch regenwoud.

www.vetined.nl

Verder haal ik heel veel voldoening uit het helpen van dier en mens. Ik kan oprecht zeggen dat mijn beroep mijn hobby is en daarmee ook een grote passie. En 'last but not least' is mijn gezin uiteraard ook een grote passie. Ik kan enorm van genieten om samen dingen te ondernemen en ik vind het heel leuk om vader te zijn.

Levensstijl: Ik ben geboren in Amstelveen en opgegroeid in het plaatsje Warder. Ik woon in Heerhugowaard samen met mijn vrouw en drie dochters. Helaas is onze Chihuahua Yoda kort geleden op 15-jarige leeftijd ingeslapen. Op dit moment hebben we even geen huisdieren. Toch leert de ervaring dat dit niet lang duurt. Al is het maar omdat ik regelmatig zieke exoten zoals reptielen mee naar huis neem om intensieve zorg te kunnen geven.

Uitblinkend: Als dierenarts ben ik zeer geïnteresseerd in de endoscopie. Hierbij gebruik je een optisch instrument (dit kan een rechte metalen buis zijn met lensjes zijn of een flexibele slang waarbij je het topje in verschillende richtingen kunt bewegen) om bijvoorbeeld onderzoek te kunnen doen diep in de neus, de oren, de luchtpijp of het maag-/darmstelsel. Ook kun je met deze apparatuur kijkoperaties uitvoeren. In de vorige praktijk waar ik gewerkt heb, heb ik acht jaar lang laparoscopische sterilisaties bij honden uitgevoerd (sterilisatie met een kijkoperatie) en de laatste jaren ook ervaring opgedaan met de andere endoscopische onderzoeken.
Naast de endoscopie hebben de interne geneeskunde en de geneeskunde van exotische dieren als reptielen en vogels mijn bijzondere interesse.

Sinds: Ik ben sinds 2004 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent in België. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij dierenkliniek Bron in Alkmaar. De praktijk is twee maal overgenomen door een andere eigenaar, maar ik ben er 14 jaar werkzaam geweest en heb er veel geleerd. Vanaf oktober 2018 zult u mij vooral zien in de vestiging De Saen en af en toe zal ik te vinden zijn in de vestiging Saendelft.