Nieuwe kat

Heeft/krijgt u een nieuw gezinslid erbij in de vorm van een kat of kitten? Gefeliciteerd!!
Denkt u er nog over na een poes in huis te nemen? Denk eens aan het asiel! Daar zitten niet alleen zielige en oude dieren, maar ook vaak genoeg kittens.

Een kat is een van de meest gezellige huisdieren die er zijn. Wel is het goed om over een paar zaken na te denken voor u een nieuw dier in huis neemt:

 • Heeft u kinderen in huis?
  Neem dan een kat dat is opgegroeid in een gezin met kinderen, zodat de kat al gewend is hieraan. Laat heel jonge kinderen nooit alleen met een kitten, en leer de kinderen van jongs af aan dat een levend dier geen speelgoed is, dus niet continu mag worden opgetild, dat staarten niet zijn om aan te trekken en ogen en oren niet om in te prikken...
 • Heeft u al een kat in huis?
  Laat ze voorzichtig aan elkaar wennen. Eventueel eerst de nieuwe kat in een aparte ruimte houden. Zorg voor 2 kattenbakken, 2 eet- en drinkbakjes, minimaal 3 ligplekken en voldoende ruimte voor beiden om te 'vluchten'. Er is een verdamper verkrijgbaar (Feliway) waardoor de kennismaking makkelijker kan gaan. Vraag hiernaar bij onze assistentes.
 • Heeft u andere dieren in huis (hond, konijn)?
  Het mooist is als de nieuwe kat hier al aan gewend is (is opgegroeid met honden), anders zo snel mogelijk onder begeleiding hier aan laten wennen.
 • Denk na over de kosten!
  De aanschaf van een kat is meestal niet het probleem. Daarbij komt echter nog de voeding, kattenbakgrit, 4x per jaar ontwormen en maandelijkse vlooienbestrijding. En een kat heeft gedurende gemiddeld 12 tot 20 jaar medische zorg nodig. Dat zijn terugkomende kosten als de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie. Maar uw dier kan ook ziek worden of een ongeluk krijgen. Reserveer daarvoor voldoende geld, of beter nog: verzeker uw huisdier! Bedenk hierbij dat het repareren van een gebroken pootje vaak al ruim E 1000,- kost...
 • Een goede voeding en jaarlijks laten nakijken door de dierenarts komt de gezondheid van uw dier ten goede, en dit voorkomt mogelijk hoge kosten in de toekomst!
 • Op onze website kunt u meer informatie vinden over vaccineren, ontwormen, ontvlooien, vervoer naar de praktijk, "sterilisatie" en veel meer!

Op zoek naar een leuke kat? Kijk eens in het asiel: bel 075-6163204 voor meer informatie of kijk op www.dierenzorg.net


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma