Nicky Ouwehand

Nicky Ouwehand

Functie: Paraveterinair

Passie: Ik ben altijd al gek op dieren geweest, ook ben ik opgegroeid met dieren. Toen ik in 2011 tijdens mijn snuffelstage bij PlusDierenkliniek de Saen kwam wist ik het zeker: ik wilde paraveterinair worden! Inmiddels ben ik een paar jaar verder en veel ervaring rijker. Ik mag mijzelf eindelijk benoemen tot lid van het team van PlusDierenklinieken en dat vind ik geweldig.

Het mooiste aan dit werk vind ik natuurlijk het helpen van dieren. Daarnaast haal ik ook veel voldoening uit het geruststellen van bezorgde eigenaren en vind ik het fijn om oprecht te kunnen zeggen dat wij ons uiterste best voor hun dier doen. Als paraveterinair voel ik mij als een vis in het water. Als ik s' avonds thuis kom en ik weet dat we weer veel mensen en dieren goed geholpen hebben, dan voel ik mij tevreden. Omdat ik zelf weet hoe moeilijk het is om je zorgen te maken om je maatje, kan ik mij goed inleven in mensen.
Mensen vragen altijd: "Ben je een honden- of kattenmens?" Het maakt mij niet uit zolang het een dier is. Zelf hou ik van buiten zijn dus ja, dan zijn honden natuurlijk fantastisch. Helaas heb ik te weinig tijd voor een eigen hond dus hebben wij besloten geen hond te nemen.

Leefstijl: Ik woon samen met vriend in Zaandam. Sinds kort hebben wij 2 katjes; Shiva en Luffy. Het zijn Europese korthaar katten en voor ons zijn ze natuurlijk de mooiste en de liefste. Daarnaast heb ik een verzorgpaard. In mijn vrije tijd doe ik aan yoga en fitness. Ook hou ik er van om lekker buiten te zijn, het strand of het bos vind ik heerlijk. Mijn vriend speelt op hoog niveau volleybal bij VV Zaanstad, daar ga ik dan ook graag kijken hoe mijn topper speelt.

Uitblinkend: Het leukste aan dit werk vind ik de combinatie tussen werken met mensen en werken met dieren. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak bij ons voelen, want dan voelen de dieren zich dat ook een beetje. Ik ben het meest aanwezig in de vestiging op de Tjotterlaan. Er gebeurt altijd iets om je heen en er is reuring, daar hou ik van. Zelf vind ik operaties het leukst om te ondersteunen en ook gebitsbehandelingen van dieren zijn erg fascinerend. Ik heb in mijn vorige praktijk veel gebitten mogen reinigen en dat vind ik een heerlijk klusje. Je ziet vaak meteen resultaat en het dier voelt zich meestal daarna ook veel beter.
Daarnaast verdiep ik mij in mijn vrije tijd in een speciale aanrakingstechniek. Dit heet T-Touch; heel erg leuk om dieren wat gerust te kunnen stellen door middel van aanraking. Soms probeer ik dit op het werk bij dieren ook toe te passen, om te kijken of het ervoor kan zorgen dat ze zich wat meer op hun gemak voelen.

Sinds: 3 jaar ben ik nu paravetrinair. Ik heb hiervoor bij Stad & Land dierenklinieken gewerkt op de locatie in Wormerveer. Maar mijn droom is altijd nog geweest om bij PlusDierenklinieken te komen werken, omdat ik het hier altijd zo naar mijn zin heb gehad. Nu is het mij gelukt om hier te mogen werken en ik heb er enorm veel zin in! Er zijn hier zoveel mogelijkheden en de werksfeer is erg goed. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel en daar voel ik mijzelf prettig bij. Daarnaast biedt PlusDierenklinieken meer zorg dan gemiddeld en heeft iedere dierenarts zijn/haar eigen vakgebied verder ontwikkeld naast de gewone diergeneeskunde. Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen zich kan ontwikkelen, en ik hoop dat ik dat zelf de aankomende tijd ook kan doen.


Privacy statement