Meekijken met operaties

Wij begrijpen dat het een bijzonder moment is voor u als uw huisdier geopereerd wordt. De meeste mensen weten niet wat er allemaal komt kijken bij zo'n behandeling en wat er achter de schermen gebeurt. Daarom is het vanaf nu bij ons mogelijk om mee te kijken bij de operatie van uw dier!

U kunt dan zelf zien wat er allemaal bij komt kijken vanaf de voorbereiding tot het uitslapen na de operatie. U kunt zien wat er nodig is om een operatie zo goed mogelijk te laten verlopen, waarom wij bewakingsapparatuur gebruiken tijdens de narcose en waarom wij zo veilig mogelijke narcosemiddelen gebruiken en dat aanpassen op de gezondheidstoestand van uw dier. Voor u kan het natuurlijk een leuke, interessante en spannende belevenis zijn.

Het meekijken is niet bij alle operaties mogelijk. Er zijn een paar voorwaarden:

  • Meekijken kan bij de volgende operaties: castratie, sterilisatie, kleine chirurgische ingrepen (hechten van wonden, verwijderen van kleine tumoren, cystes of abcessen) en tandheelkundige behandelingen waarbij het gebit alleen gereinigd hoeft te worden. In sommige gevallen (na overleg met de betreffende chirurg) is het ook mogelijk bij orthopedische operaties en bij laparoscopische sterilisatie (via kijkoperatie) mee te kijken.
  • U kunt niet in de operatiekamer zelf staan, in verband met de steriliteit. In de ruimte ernaast (de centrale ruimte) kunt u via het raam meekijken.
  • Er kan 1 persoon de operatie bijwonen (anders wordt het te druk). Wij verzoeken u niet mee te kijken als u niet goed tegen bloed kunt, snel flauw valt, een lage of te hoge bloeddruk heeft, en/of hartklachten heeft.
  • De minimumleeftijd om een operatie bij te wonen is 18 jaar.
  • Na de operatie moet uw dier nog uitslapen (verkoeveren) en bij ons blijven tot de nacontrole. U kunt hierbij niet aanwezig zijn, omdat dit in alle rust moet gebeuren.
  • Door onverwachte omstandigheden (bijv. spoedgevallen) is het soms niet mogelijk om aanwezig te zijn/blijven.

Indien u wilt meekijken, moet u dit wel minimaal 24 uur van te voren aan ons laten weten vanwege onze planning.
Meekijken kan in principe in al onze vestigingen, mits dit vooraf overlegd is.

Wij hopen u hiermee een leuke ervaring te kunnen bieden. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dat graag.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma