Levenslang vaccineren voor het konijn

Niet meer ieder jaar voor de gezondheidscontrole en de inenting betalen? Dat kan! Bij ons is dit mogelijk op alle drie de vestigingen. U betaalt voor een konijn een eenmalig bedrag (zie hieronder voor de tarieven per leeftijdscategorie) en wij controleren en vaccineren uw dier zijn/haar hele verdere leven ieder jaar! U kunt zoals gebruikelijk een afspraak maken op het tijdstip dat u uitkomt bij uw eigen vaste dierenarts binnen ons team. U krijgt elk jaar een oproep ter herinnering voor de gezondheidscontrole en vaccinatie van uw dier. Oftewel u krijgt dezelfde uitgebreide service die u al van ons gewend bent. Voor deelname aan het levenslang vaccineren, zie de voorwaarden hieronder.

Wij vaccineren sinds 2012 met het nieuwe gecombineerde vaccin: Nobivac Myx-RHD. Eén injectie beschermt een heel jaar lang tegen zowel Myxomatose als VHS. Konijnen vanaf een leeftijd van 5 weken kunnen hiermee gevaccineerd worden.

Voorwaarden deelname levenslang vaccineren:

  • Deelname konijn vanaf elke leeftijd.
  • Uw konijn moet gechipt zijn. Indien uw konijn bij deelname levenslang vaccineren nog niet gechipt is, dan chippen en registreren wij hem/haar bij het eerstvolgende consult of u kunt er een aparte afspraak voor maken. De kosten zijn hiervan zijn inbegrepen in de eenmalige deelnamesom.
  • Alle extra handelingen naast het algemeen lichamelijk onderzoek worden in rekening gebracht.
  • Indien uw konijn binnen 1 jaar na de 1e vaccinatie via het levenslang vaccineren overlijdt, dan krijgt u van ons 50% van de deelnamesom retour in de vorm van tegoedbonnen (geldigheid 2 jaar).


Tarieven deelnamesom van een konijn gesplitst per leeftijdscategorie:

  • Jonge konijnen t/m 3 jaar = €225,-
  • Volwassen/Senior konijnen vanaf 4 jaar = €135,-
    (prijzen in 2019, zijn inclusief plaatsen + registratie van de chip)


Tarieven aanvullende vaccinatie RHD-type 2 virus

Wij adviseren konijnen aanvullend te laten vaccineren tegen het besmettelijke en dodelijke RHD2 konijnenvirus. Deze vaccinatie beschermt uw konijn gedurende 12 maanden tegen het virus en konijnen vanaf een leeftijd van 10 weken kunnen hiermee gevaccineerd worden.

Indien u deelneemt aan het levenslang vaccineren, dan kunt u uw konijn ook tegen het RHD2 virus laten vaccineren tegen een actieprijs van €19,50 per konijn (normale prijs €22,50).
Voor de RHD2 vaccinaties is het ook mogelijk om, aanvullend op de RHD/Myxomatose vaccinatie, levenslang te vaccineren:

  • Jonge konijnen t/m 3 jaar = €68,-
  • Volwassen/Senior konijnen vanaf 4 jaar = €48,-

Privacy statement