alt=

Kriebels…!

Heeft u dat ook wel eens.... dat je ergens loopt of bezig bent en je handen beginnen letterlijk te jeuken?

Dat je zó graag iets wilt doen of een “probleem” aan wilt pakken?
Dat heb ik nou als ik een dier zie met huidklachten!

Het is een heerlijke ochtend, het zonnetje schijnt en ik besloot optimaal te gaan genieten van mijn vrije dag! Met mijn volle aandacht verzonken in een goed boek zat ik in mijn voortuin.
Deze voortuin wordt geregeld bezocht door buurkatten die zorgen voor een leuke afleiding.
Altijd gezellig dat knuffelen, aaien en spelen tussendoor, waarna ze vervolgens weer op pad gaan als zij hun portie aandacht weer hebben gehad.

Vandaag kwam een witte buurkat langs en tijdens het kroelen voel ik de enorme hoeveelheid korstjes op zijn rug. Tot overmaat van ramp zie ik hoe er een vlo op mijn hand springt.
Mijn handen beginnen niet alleen figuurlijk te jeuken, maar ook letterlijk!
Met medelijden mompel ik dat ik hem zo graag van zijn jeuk af zou willen helpen... omdat ik weet dat hij zichzelf helemaal suf moet likken en krabben en zich waarschijnlijk ook down en depressief moet voelen. In dit soort gevallen heb ik de neiging om de eigenaar in te lichten, alleen weet ik niet van iedere kat in de buurt wie de eigenaar is. Tsja, en wat moet je dan…….?
Ik bedacht dat ik een briefje aan zijn halsband vast zou kunnen maken met de tekst: `uw kat heeft last van vlooien en erg veel jeuk. Help hem alsjeblieft!` maar voor ik dit daadwerkelijk kon doen was onze witte vriend alweer vertrokken.

Helaas zie ik vaak hoe mensen deze jeuk bij hun dier onderschatten, terwijl dit zo goed te voorkomen is door regelmatig een goed anti-vlooienmiddel te gebruiken. Zo'n vlooienallergie gaat vaak gepaard met ontstekingen van de huid, wat het geheel erg gevoelig maakt.

Bedenk tenslotte zelf maar eens hoe de jeuk kan zijn als je meerdere malen gestoken bent door een mug.....

Suzette de Kler, dierenarts.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma