alt=

Kattennieuws, een verlies en nieuw leven...

(door dierenarts Femke van Kempen)

Het is ruim een jaar geleden dat ik Floortje uit het asiel in huis kreeg. Via Facebook hebben jullie nog met me meegedacht over een naam voor haar.
Helaas heb ik haar een paar weken geleden in moeten laten slapen. Ze had astmatische bronchitis, maar ondanks medicatie (ook met de puffer) kreeg ik het niet goed onder controle. Op röntgenfotos bleek ze ook een tumor in de borstholte te hebben; wat een pech... Ze is veel te kort bij ons geweest.

Het was al snel veel te stil in huis. Via het asiel kwam poes Brenda op mijn pad: een jong poesje dat gesteriliseerd moest worden. Wat bleek; ze was al zwanger!

Brenda heeft inmiddels al een nieuwe eigenaar gevonden, maar die heeft natuurlijk niet voor een nestje gekozen. In overleg met het asiel is besloten dat Brenda in de eerste weken bij mij blijft, zodat ze rustig haar kittens kan krijgen en verzorgen.

Op 1 maart is Brenda bevallen van maar liefst 4 kittens!
Nadat Brenda gesteriliseerd is, gaat ze naar haar nieuwe gezin. Bij mij blijven 2 kittens en ook de andere 2 kittens hebben inmiddels een huisje gevonden.

Het is echt een cadeautje om dit wonder van een nieuwe leven van zo dichtbij mee te mogen maken. Wat bijzonder om de kittens bij ons thuis op te laten groeien en wat doet moederpoes Brenda het goed! Ik ben heel trots.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma