alt=

Je kan het dak op!

(door dierenarts Femke van Kempen)

Dit is een verhaal met een staartje.

Mijn eigen kittens waren ruim 5 maanden en dus klaar voor de sterilisatie en castratie. Ronja en Mattis komen uit hetzelfde nestje, dus dat was een extra reden om een dekking te willen voorkomen. Op mijn vrije dag ging ik dus naar de praktijk en mochten ze 'gezellig' allebei onder het mes. Samen hebben ze liggen bijkomen van de narcose in de opname.

Thuisgekomen waren ze al snel weer aan het rondwandelen. De eerste pasjes waren nog met een dronkenmansloop, maar al snel probeerden ze weer te springen. Dat wilden we nog voorkomen, dus eerst maar verplicht op schoot. Aan het begin van de avond voorzichtig weer wat te eten gegeven. Het ging allemaal voorspoedig.

De dagen daarna dolden ze alweer door het huis alsof er niets aan de hand was. Met het enige verschil dat ze niet naar buiten mochten. We hebben veel spelletjes gedaan met het voeren (verstopspelletjes) om ze een beetje hun energie kwijt te laten kunnen. Maar blijkbaar was dat niet genoeg... Twee dagen na de sterilisatie stond ik te werken in de operatiekamer in de kliniek, toen ik werd gestoord door de assistente: Ronja was van het dak gevallen en of ik het nodig vond om haar na te kijken? Ja, natuurlijk! Ze was stiekem via de zolder het dak op gekomen en was er dus ook afgevallen. Ze heeft alleen een schaafwondje aan dit avontuur overgehouden en ik een schuldgevoel.

 Ook bij de dierenarts thuis zit een ongeluk in een klein hoekje.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma