alt=

Baardagamen worden in een terrarium gehouden.Volwassen dieren kunnen 50cm groot worden. Het terrarium moet dus ook groot genoeg zijn.Voor 1 dier is een terrarium nodig van 100x50x50cm. Voor een paar of trio(2 vrouwtjes en 1 mannetje) is een terrarium vereist van 150x50x60.

Op de bodem kun je steriel zand of kalkzand gebruiken.Gebruik een ruwe achterwand en stukken hout om ze te laten klimmen.Als opvulling kun je stenen gebruiken. Stenen zijn fijn om op te liggen, want ze houden warmte vast.

Een warmtelamp mag absoluut niet ontbreken in een terrarium.Gebruik een UVA + B lamp. Deze lamp stimuleert de groei, voortplanting en eetgedrag. Zorg ervoor dat je elk ½ jaar de lamp vervangt. nder de lamp mag het niet warmer worden dan 45 graden. De omgeving eromheen moet ongeveer tussen de 24 en 35 graden zijn. 's Nachts mag de temperatuur tussen de 18 en 24 graden zijn. De hoeveelheid licht is per seizoen verschillend. In de zomer moet de lamp gemiddeld 12-14 uur aan en in de winter gemiddeld 9-10 uur.

Baardagamen kennen een winterrust, geen winterslaap! Dit houdt in dat ze een minder actieve periode hebben, minder eten en ook hun kleuren op de huid zijn minder intens. De lichtintensiteit en lichtduur moeten geleidelijk verlaagd worden door middel van een schakelaar of dimmer. De winterrust duurt ongeveer 2 maanden. Daarna verhoog je delichtintensiteit en duur weer. De Baardagaam zal weer actiever worden en meer gaan eten.

De luchtvochtigheid moet tussen de 30% en 45% zitten.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma