alt=

Het gaat prima met mijn kat!

(door paraveterinair Daniëlle)

Het gaat prima met mijn kat, waarom dan zo'n check-up?"
Omdat je lang niet altijd aan de buitenkant kan zien, hoe het er van binnen aan toe gaat.
Voorbeeld uit eigen ervaring:
Ik neem mijn inmiddels 13 jarige kater Red elk jaar mee naar de praktijk voor de vaccinatie. Sinds zijn 9e neem ik dan ook meteen wat bloed en/of urine af voor onderzoek. Gewoon omdat ik wil weten of zijn organen nog naar behoren functioneren en meten is weten.
Het is fijn om elke keer een bevestiging te hebben dat mijn vriend nog gezond is.
Zo ook de laatste keer. Tot mijn verbazing bleek uit het bloedonderzoek dat zijn glucose 17.1 was, de normaal waarden zitten tussen 3.4 en 5.7, veel te hoog dus!
Terwijl hij dus nog helemaal geen klachten vertoonde als veel drinken en veel plassen, wat je meestal ziet bij suikerziekte (Diabetes).
Omdat hij verder nog geen klachten had en 17.1 echt wel te hoog is, maar nog niet schrikbarend, heb ik hem, na overleg met de artsen, eerst op m/d voeding van hill's gezet. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor diabetes patiënten en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft, waardoor de alvleesklier ontzien wordt en deze zich eventueel kan herstellen. Als dit niet voldoende zou werken, moet er insuline geprikt gaan worden.
Een maand later was het glucose niveau echter gedaald naar 7.1 en dit daalde later nog verder naar 5.4. Door de check-up te doen, was ik er gelukkig op tijd bij. Red blijft dus lekker op de m/d voeding en er hoeft geen insuline geprikt te worden.
Een seniorencheck? Ik zeg doen!


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma