alt=
Februari landelijke maand van de gebitsverzorging, ook bij PlusDierenklinieken

Goede gebitsverzorging is essentieel voor de gezondheid van uw huisdier!

Kom in actie en houd het gebit van uw huisdier gezond! In de maanden februari en maart kunt u bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole van uw hond, kat, konijn of cavia.
Ook geven we deze maand een gratis persoonlijke workshop over hoe u de tanden van uw hond of kat kunt poetsen. U kunt voor deze uitleg en demonstratie terecht in één van onze klinieken, met of zonder uw dier. Dus ook als u dier nog een schoon gebit heeft, kom in actie om dat ook zo te houden!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 75% van de katten van 3 jaar oud al gebitsproblemen hebben. Gebitsproblemen zitten in de top 10 van aandoeningen in de diergeneeskunde. Huisdieren worden steeds ouder en hun gebit heeft, net als uw eigen gebit, verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de gevolgen zijn als u zelf stopt met tandenpoetsen.
Bij uw huisdier vormt zich iedere dag tandplaque, deze plak mineraliseert tot tandsteen. Op den duur raakt het tandvlees ontstoken. Dit is pijnlijk voor uw dier en het zorgt voor de stank uit de bek.
Als er niets gedaan wordt, vallen uiteindelijk de kiezen en tanden eruit. En dat willen we voorkomen! Daarnaast kunnen de bacteriën vanuit de bek in het bloed terecht komen en schade aanrichten aan belangrijke organen, zoals hart, lever, longen en nieren. Hieraan kan uw dier zelfs overlijden.

Het is dus erg belangrijk om het gebit levenslang goed te verzorgen. Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals tandenpoetsen, speciale voeding (bijvoorbeeld Hills T/D), een speciale gel die u dagelijks aanbrengt op de tanden, een vloeistof voor door het drinkwater, kauwproducten en speeltjes. Voordat er echter aan preventieve zorg kan worden gedacht, moet eerst het gebit helemaal schoon zijn, anders is het resultaat teleurstellend. Meestal is de eerste stap een gebitsbehandeling onder narcose. Als u op jonge leeftijd met uw pup of kitten begint met gebitsverzorging, kunt u dit voorkomen.

U kunt nu al een afspraak in plannen bij een van onze assistentes voor een gratis gebitscontrole of voor de workshop tandenpoetsen.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma