alt=

En dan ineens is mijn eigen kat ziek..

Ik ben Monique, werkzaam bij Plusdierenkliniek Saendelft.

13 jaar geleden ging ik samenwonen en vonden we 2 kittens onder een auto moederziel alleen. Ongeveer 4 weekjes oud, maar zo sterk! Vanzelfsprekend namen wij broer en zus in huis en groeide op tot zeer lieve katten. Minou was echt mijn maatje en kon als geen ander klok kijken. 23 uur was 23 uur en dat betekende bedtijd. Als ik dan nog geen zin had, dan kon ze heel lang boos staan staren om vervolgens maar zelf naar boven te gaan en in haar mandje te kruipen.

En als ze al eerder boven was, dan kwam dat omdat ze bang was dat haar broer haar plekje zou innemen. Je moest ook niet tegen haar gaan praten of aanraken, want dan had je het eerste uur een geweldig knor-concert. Uitslapen was er ook niet bij, want ze had ook aardige vaste tijden als het om eten ging. Of eigenlijk kon ze altijd wel eten..

In het najaar van 2013 viel ze ineens zomaar van de vensterbank. We dachten eerst aan een middenoorontsteking, Na een aantal weken medicatie leek het beter te gaan, maar na een tijdje viel ze weer om. In januari besloot ik om bij de spoedkliniek een scan van haar hoofd te maken. We dachten namelijk een een poliep/tumor bij het middenoor.

Uit de scan kwam helaas dat Minou een hersentumor had en ook best groot. Ze kon niet meer geopereerd worden en na de grootste schrik besloot ik om voor haar nog het beste ervan te maken.

Ze kreeg voor de rest van haar leven Prednison.

Minou heeft nog een hele mooie zomer gehad. Ze mocht niet buiten de poort (wat ze op een enkele ontsnappingspoging na ook nooit deed), maar kon heerlijk in onze tuin liggen zonnen. Ze kwam wel wat aan door de medicijnen maar dat was niet zo belangrijk meer.

In oktober 2014 kreeg ze ondanks de medicijnen weer last en viel weer om.

Ik was bang dat ik zelf te laat zou zijn met mijn keuze voor haar en daarom besloten we om niet verder te gaan. Hoe moeilijk wij het ook vonden, voor haar was het echt het beste.

Vorig jaar op 17 oktober is ze ingeslapen...

 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma