alt=

Een operatie dag..

(door paraveterinair Monique)

Iedere dag worden er dieren naar onze klinieken gebracht voor een operatie of behandeling aan het gebit. Maar wat speelt er allemaal af achter de schermen?

De broertjes Bram en Salo kwamen samen voor de castratie. De gemiddelde leeftijd voor de castratie is 6 maanden. Eerst vulde hun baasje een formulier in met betrekking tot hun gezondheid; dit formulier geeft ons informatie over hun medicatiegebruik, wanneer ze voor het laatst gegeten hebben, of er nog klachten zijn en de telefoonnummers van hun baasjes zodat we hen kunnen bellen zodra de operatie klaar is om af te spreken hoe laat ze opgehaald mogen worden. Hierna werden ze naar een groot opnamehok gebracht.

Nadat ze door de dierenarts waren onderzocht, werd de eerste kater onder narcose gebracht. Wij dienen de narcose stapsgewijs toe om te zorgen dat ze de juiste dosering krijgen en geen heel zware narcose nodig hebben. Ze kregen ook meteen een pijnstiller zodat ze geen pijn ervaren als ze wakker worden na de behandeling. Toen ze voldoende onder narcose waren, kregen ze zuurstof toegediend. En ja, toen werden de testikels weggehaald, maar daar mocht ik het niet te lang over hebben van de broertjes! Nadat ze helemaal klaar waren, kregen ze een injectie om weer wakker te worden en werd hun temperatuur opgemeten. Ze waren even ontdaan toen ze wakker werden en keken elkaar vragend aan, maar toen ze weer naar huis mochten waren Bram en Salo weer blije stoere katers!


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma