Drachtbegeleiding voor fokkers

Bij PlusDierenklinieken kunnen wij u helpen om het juiste dekmoment van uw teef te bepalen. Dit kan voordelen bieden indien de dekreu bijvoorbeeld ver weg woont of wanneer de teef eerder niet drachtig is geworden. De loopsheid van een teef duurt gemiddeld 21 dagen, slechts enkele dagen hiervan is zij vruchtbaar. De meeste teven hebben een eisprong tussen de 9e en de 14e dag van de loopsheid, maar hierin zit individuele variatie waardoor het niet te voorspellen is op welke dag de teef zich laat dekken.

Progesteronbepaling

Wij kunnen het juiste dekmoment bepalen door de hoeveelheid progesteron in het bloed te laten meten door het diergeneeskundig laboratorium. Progesteron is een hormoon dat stijgt in het bloed op het moment dat een teef een eisprong heeft.
Nadat de uitslag bij ons binnen is gekomen, krijgt u van ons een passend advies. Als het progesterongehalte boven een bepaalde waarde is gestegen, kunnen wij u adviseren wat de beste momenten zijn om uw teef te laten dekken. Indien de waarde te laag is, zal er twee dagen later nogmaals bloed moeten worden afgenomen.


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma