Cursus hondentaal

Een gehoorzame hond is een hond waar je veel plezier mee beleeft, dat wil iedereen! Helaas zien we problemen die meestal ontstaan door miscommunicatie tussen hond en baas.

Mensen communiceren voor een belangrijk deel met woorden. Honden gebruiken hun lichaam om met soortgenoten en mensen te praten. Omdat uw hond anders communiceert dan u, is het nodig dat u zijn taal leert kennen.

PlusDierenklinieken heeft daarom een cursus 'Hondentaal' ontwikkeld waarin u het gedrag van uw hond leert te begrijpen. Dit versterkt de band met hem of haar. Zo kunt u probleemgedrag voorkomen en optimaal van uw hond genieten.

De cursus bestaat uit 2 delen. In deel 1 leert u hoe gedrag ontstaat vanaf het moment dat een pup geboren wordt en hoe lichaamstaal er bij honden onderling uitziet. In deel 2 leert u hoe de hond met u communiceert, maar ook hoe ú met de hond communiceert en vooral wat daarbij fout kan gaan.

De totale cursus omvat 2 ochtenden van ongeveer 3 uur. Via een powerpointpresentatie krijgt u inzicht in de lichaamstaal van de honden. Kosten voor beide ochtenden zijn €25,- inclusief hand-out, thee/koffie met wat lekkers.

Inschrijving na betaling deelnamesom.


Privacy statement