Angst voor het kind

Een hond die geen angst vertoont voor volwassenen maar wel voor kinderen heeft vaak een nare ervaring gehad met kinderen. Hopelijk kunt u het vertrouwen bij de hond in kinderen weer opbouwen door de hond veel positieve ervaringen met kinderen te laten meemaken. Vraag een wat ouder kind of hij de hond naar zich toe wil roepen. Zorg dat het kind de hond iets kan geven wat hij heel lekker vindt. Als de hond naar het kind durft toe te gaan, krijgt hij direct zijn beloning. Wanneer hij graag apporteert, doe dan apporteer- en zoekspelletjes samen met de hond en de kinderen. Let erop dat tijdens deze ‘training’  de kinderen zich rustig gedragen en nooit naar de hond toegaan. Na verloop van tijd, dit kan maanden duren, zal veelal de nare herinnering aan kinderen verdwijnen.

Een hond die in zijn jeugd nooit in contact is geweest met kinderen kan ook bang voor hen zijn. Meestal is een dergelijke hond ook op volwassenen niet goed ingeprent. Deze situatie is nooit helemaal terug te draaien. Ook een hond die van nature onzeker is, kan snel angstig worden van kinderen. Een duidelijke leiding van volwassenen is hier uiterst belangrijk.

Wanneer het fout gaat kunnen de gevolgen heel vervelend zijn. Vergeet niet dat juist het gezicht van een klein kind zich vaak bevind ter hoogte van de hondenkop.

Schakel bij twijfel een gedragstherapeut in. Voor informatie over betrouwbare gedragstherapeuten kunt bij ons terecht. Een therapeut helpt uw hond op een verantwoorde manier weer vertrouwen te krijgen in kinderen.
 


Privacy statement


Copyright © Plus Dierenklinieken - Made by Team Klijnsma