Vaccicheck titerbepaling bij de kat

Vaccineren van mens en dier staat regelmatig discussie. U wilt uw kat goed beschermen tegen ziektes, maar is ieder jaar vaccineren wel nodig?

Vaccineren op maat

Bij PlusDierenklinieken doen wij al jaren aan 'Vaccineren op Maat'. Dit betekent dat we niet elk jaar de 'grote cocktail' geven, maar de vaccinatie aanpassen aan de leeftijd en leefomstandigheden van uw dier. Ons uitgangspunt is: zo min mogelijk vaccineren, maar uw kat moet wel goed beschermd zijn! Maar hoe weet u of uw kat voldoende beschermd is, en of het wel nodig is opnieuw te vaccineren? Of is de kat na de vorige vaccinatie ziek geworden en wilt u liever niet opnieuw vaccineren als dat niet nodig is maar hem wel voldoende bescherming geven? Dit is vanaf nu te meten via de Vaccicheck voor de kat. Bij een uitbraak van kattenziekte is dan ook meteen duidelijk welke katten er beschermd zijn.

De Vaccicheck-titerbepaling

De Vaccicheck is een sneltest, die in één enkele druppel bloed (verkregen uit een ader in het oor) de antistoffen tegen kattenziekte meet . De hoeveelheid antistoffen in het bloed (de titer) is een maat voor de afweer van uw kat. Als de titer voldoende hoog is, is vaccinatie tegen die ziekte dat jaar niet nodig. De test meet ook antistoffen tegen de verwekkers van niesziekte (herpes en calicivirus), maar er blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat er helaas geen verband is tussen de aanwezigheid van antistoffen en de bescherming tegen niesziekte. Daarom blijft het advies daartegen wél jaarlijks te vaccineren, omdat het vaccin tegen niesziekte geen langdurige bescherming geeft. Hiervoor geldt een speciale prijs in combinatie met de titerbepaling.

Vaccinatie-advies op maat

Voor de titerbepaling krijgt uw dier een uitgebreid lichamelijk onderzoek op minimaal 25 punten. Er wordt vervolgens een klein beetje bloed afgenomen. U kunt vervolgens wachten op de uitslag die na ruim een kwartier al beschikbaar is. U krijgt een vaccinatie-advies op maat, passend bij uw kat. Wanneer uw kat weer gevaccineerd moet worden met de kattenziekte vaccinatie, kunt u deze gelijk laten toedienen.

Kosten Vaccicheck

  • Vaccicheck inclusief uitgebreide gezondheidscontrole op 25 punten: € 60,-
  • Vaccinatie kattenziekte in combinatie met Vaccicheck: € 20,-
  • Indien u met 3 of meer katten tegelijk komt, dan krijgt u €10,- korting per kat
  • Bij deelname aan ons 'Levenslang vaccineren programma' krijgt u 10% korting op de Vaccicheck titerbepaling. Kosten van de benodigde vaccinaties, alsmede het vaccinatieconsult vallen dan weg
De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier