alt=

Deze dame is met 9 weken bij mij komen wonen en tot haar 2e levensjaar heb ik nooit iets aan haar kunnen ontdekken.

Van de één op andere dag voelde zij al een dag eerder onweer aankomen en sindsdien reageert ze altijd heel heftig: van hijgen tot trillen, van krabben tot bijten in deurposten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het liefst wil ze wegkruipen, of omhoog klimmen op kasten en dergelijke. Best gevaarlijk ook.

Ik heb een scala aan medicatie geprobeerd om haar angstgevoel te beperken, van Alprazolam tot Zylkene en Calmex. Medicijnen werkten vaak maar kort en ook geen 2e keer, althans niet voor wat ik aan haar kon merken.Waar de angst vandaan is gekomen weet ik tot op haar leeftijd van vandaag (13) nog steeds niet.

Door de jaren heen hebben we veel van elkaar geleerd, wanneer wel en wanneer niet troosten etc. Tijdens Oud&Nieuw hebben we nu een heel ritueel: Shy doet samen met mij aan Dogfrisbee en we zijn erachter gekomen dat als we dit doen tijdens het grote geweld rond 24:00 uur dat ze eigenlijk zo'n grote afleiding heeft dat ze dan totaal geen angst meer heeft voor het vuurwerk!

We beginnen de uren voor de jaarswisseling nu met een lichte dosering Alprazolam en ook doe ik haar Thunder shirt (zie foto) aan. Op deze manier worstelen we ons door het geknal heen. Shy is ondertussen 13 jaar en ze begint wat minder te horen, maar voelen doet ze het nog steeds. 


Privacy statement