alt=

Nieuws

63 Zoekresultaten

Het levenslang vaccineren programma voor konijnen is uitgebreid.

23 april 2018

Aanvullend op de RHD/Myxomatose vaccinatie is het nu ook mogelijk om voor de RHD2 vaccinaties, levenslang te vaccineren: Jonge konijnen t/m 3 jaar = €65,- Volwassen/Senior…

lees verder...

 

Het levenslang vaccineren programma voor konijnen is uitgebreid.

23 april 2018

Aanvullend op de RHD/Myxomatose vaccinatie is het nu ook mogelijk om voor de RHD2 vaccinaties, levenslang te vaccineren:

  • Jonge konijnen t/m 3 jaar = €65,-
  • Volwassen/Senior konijnen vanaf 4 jaar  = €45,-

Voor meer informatie zie: levenslang vaccineren voor het konijn

 

Het tekenseizoen is weer begonnen!

16 april 2018

De lente is aangebroken, de tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode…

lees verder...

 

Het tekenseizoen is weer begonnen!

16 april 2018

De lente is aangebroken, de tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode die vaak duurt tot oktober en waar we weer extra op moeten passen voor tekenbeten.

De meeste tekenbeten worden opgelopen in het bos maar in Nederland staat de tuin op de tweede plaats (bos 43%, tuinen 31%).

Hoe kun je een teek herkennen?

Een teek is een achtpotig diertje dat je vaak pas ziet op het moment dat je hond of kat erdoor gebeten is. De teek overleeft door bloed van andere dieren. Je herkent ze aan het roodbruine achterlijf. De kleine bloedzuiger bijt zich vast in het lijf van je hond of kat en zwelt op naarmate hij meer bloed heeft gedronken. Als hij klaar is, laat hij vanzelf weer los. Het kan dus ook voorkomen dat je ‘volgegeten’ teken op de grond in je woonkamer ziet liggen.

Waarom moet je een teek verwijderen?

Veel teken dragen een bacterie bij zich die de ziekte van lyme kan veroorzaken bij mensen en bij dieren: de Borrelia burgdorferi. Als zij bijten, kunnen ze die bacterie overbrengen. De ziekte van Lyme komt voor bij mensen, maar ook huisdieren kunnen deze bacterie krijgen door een tekenbeet. De ziekte kan allerlei nare gevolgen hebben: gewrichtsontstekingen, koorts, uitdroging, en soms zelfs dood. Daarom is het belangrijk om teken snel verwijderen. Maar ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede preventie én behandeling als je hond of kat toch is gebeten.

Hoe verwijder je een teek?

Zit de teek nog los op de vacht van je hond of kat, dan kun je de teek gewoon (met een zakdoekje) weghalen. Hij heeft dan nog niet gebeten. Zit de teek wel vast? Volg dan deze stappen:

1. Houd de haren rondom de teek uit elkaar, zodat je de teek goed kunt zien.
2. Pak de teek vast met een tekenpincet of tekentang. Zorg dat je de teek goed rond de kop vastpakt
(het deel dat het dichtst tegen de huid van je hond of kat aan ligt).
3. Draai en trek tegelijkertijd voorzichtig. De teek komt nu vanzelf los.

Doe dit echt nooit:

Voor het verwijderen van de teek de plek ontsmetten met alcohol of een ander ontsmettingsmiddel. De teek kan dan zijn maaginhoud uitspugen en misschien dus ook de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt.

Het voorkomen van tekenbeten bij honden en katten.

Honden en katten kunnen goed preventief behandeld worden met verschillende anti-tekenprodukten.

Voor katten kan dit zijn:

Seresto vlooien- en tekenband: deze band werkt tegen teken, vlooien en vlooienlarven. De band  is 7-8 maanden werkzaam en stinkt niet. De werkzame stof wordt opgenomen door de vetlaag van de huid van het huisdier waardoor de band werkzaam is over het gehele lichaam. De band kan op twee punten breken mocht de kat blijven haken achter de halsband. De band mag niet gebruikt worden bij kittens jonger dan 10 weken

Bravecto spot-on: deze spot-on werkt tegen teken en vlooien. De druppel werkt 12 weken tegen vlooien en teken. Het middel mag gebruikt worden bij katten vanaf 11 weken en zwaarder dan 1,2 kg. Het mag niet aan drachtige of lacterende poezen gegeven worden.

Voor honden hebben wij:

Bravecto tablet (fluralaner): werkt gedurende 3 maanden (!) tegen teken en vlooien (sommige teken 2 maanden). Bravecto mag gegeven worden aan honden vanaf 12 weken en die zwaarden zijn dan 2 kilo. De tablet mag gegeven worden aan drachtige en lacterende honden, maar wordt niet met de melk uitgescheiden. 

Seresto vlooien- en tekenband: werkt tegen teken, vlooien en vlooienlarven, is 7-8 maanden werkzaam en stinkt niet. De werkzame stof wordt opgenomen door de vetlaag van uw huisdier waardoor de band werkzaam is over het gehele lichaam. De band werkt ook tegen luizen. Hij is in 2 maten verkrijgbaar (<8kg en >8kg). De band mag niet gebruikt worden bij pups jonger dan 7 weken.

 

Tandheelkunde maand

2 februari 2018

Kom met uw hond of kat tijdens de Maand van het Gebit voor een gratis check, en samen zorgen wij bij uw dier voor een schone, gezonde bek! Uit onderzoek blijkt…

lees verder...

 

Tandheelkunde maand

2 februari 2018

Kom met uw hond of kat tijdens de Maand van het Gebit voor een gratis check, en samen zorgen wij bij uw dier voor een schone, gezonde bek!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 70% van de katten op twee jarige leeftijd al gebitsproblemen heeft.  Het gebit van onze huisdieren heeft, net als uw gebit, levenslange verzorging nodig.

Bacteriën en voedselresten zorgen voor tandplaque en tandsteen. Als daar niets aan wordt gedaan, leidt dit tot tandvleesontsteking. Hierdoor gaat uw dier uit de bek stinken. Dus een onaangename geur komt niet door tandsteen, maar door de ontsteking! Dit is uiteraard ook pijnlijk, al laten dieren dat zelden merken. Uiteindelijk wordt het kaakbot aangetast en leidt dit tot verlies van tanden en kiezen. Dat is natuurlijk iets dat we willen voorkomen. Verder is gebleken dat ontstekingen in de bek ook problemen elders in het lichaam kunnen veroorzaken, aan bijvoorbeeld hart, lever en nieren. Een dier kan hier zelfs aan overlijden! Vandaar onze uitspraak dat een gezond gebit tot een langer en gezonder leven van uw dier leidt. Genoeg reden dus om het gebit en het tandvlees goed te verzorgen.

Het is verstandig om bij een jong dier al te beginnen met gebitsverzorging. Dit kan op verschillende manieren, zoals tandenpoetsen en speciale voeding. Voor een optimaal resultaat van preventieve zorg, is het van belang dat het gebit in goede conditie is. Bij reeds bestaande problemen is het noodzakelijk om deze eerst aan te pakken. Dat doen wij door middel van het uitvoeren van een professionele gebitsbehandeling. Wij brengen het dier hierbij onder volledige narcose zodat de behandeling optimaal kan worden uitgevoerd door daarvoor opgeleide medewerkers, zonder dat het dier pijn of angst voelt.

Tijdens de Maand van het gebit in februari kunt u bij PlusDierenklinieken terecht voor een gratis gebitsverzorgingsadvies. Als uw hond of kat nog jong is, wordt er gekeken of het melkgebit goed gewisseld is en wordt uitgebreide uitleg gegeven over wat u als eigenaar kunt doen om het gebit van uw huisdier zolang mogelijk gezond te houden. Bij oudere dieren wordt beoordeeld of uw huisdier een gebitsprobleem heeft waar professionele zorg van ons voor nodig is. Daarnaast krijgt u uiteraard ook alle uitleg over preventieve gebitsverzorging:  hoe kunt u (verdere) problemen voorkomen.

Kortom honden en katten van alle leeftijden zijn welkom voor deze gratis gebits-gezondheidscheck! U kunt hiervoor een afspraak maken bij één van onze vestigingen!

 

Vacature paraveterinair

25 januari 2018

Voor een periode van circa. 6 maanden zoeken wij een nieuwe paraveterinair dierenartsassistente, die ons gezellige team komt versterken. Ben jij zelf op zoek naar…

lees verder...

 

Vacature paraveterinair

25 januari 2018

Voor een periode van circa. 6 maanden zoeken wij een nieuwe paraveterinair dierenartsassistente, die ons gezellige team komt versterken.
Ben jij zelf op zoek naar een leuke baan of ken je iemand die hier mogelijk interesse in heeft, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie, zie 'vacatures'

 

De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier


Privacy statement