poes

Nierproblemen

Dierenkliniek De Saen houdt 1x per jaar een informatieavond over nieraandoeningen bij honden en katten. Dit is in het kader van het "Programma voor het oudere dier". Deelnemers van het programma en iedereen die interesse heeft, is van harte welkom. Deelname is gratis. De volgende informatie-avond zal in voorjaar 2009 plaatsvinden.

Femke van Kempen, dierenarts, en Ingrid Borgmann, paraveterinair assistente, hebben zich verdiept in het wel en wee van oudere honden en katten en hebben het "Programma voor het oudere dier" opgezet. Bij oudere honden en katten komt een chronische nieraandoening geregeld voor. De werking van de nieren gaat langzaam achteruit - meestal onopgemerkt. Pas als er een functieverlies van ongeveer 75 % is, zal u opvallen dat uw hond of kat wat meer drinkt of slomer dan vroeger is. Is uw dier rustiger omdat hij/zij op leeftijd is of spelen er andere dingen? Die vraag kan eigenlijk alleen na een lichamelijk onderzoek, bloed- en urineonderzoek beantwoord worden, welke allemaal in ons "Programma voor het oudere dier" worden uitgevoerd.

Hoewel nierpatiënten vooral oudere dieren zijn, kan een dier op iedere leeftijd nierproblemen krijgen. Een acuut nierprobleem kan ontstaan door een verstopping van de urinewegen, door bijvoorbeeld gruis. Ook komen aangeboren nieraandoening voor.

We willen u van harte uitnodigen voor de informatieavond. Ingrid Borgmann gaat uitleg geven over de anatomie en de functie van de nieren. Over diagnostiek en behandeling van nieraandoeningen vertelt Femke van Kempen. Chronisch nierfalen is helaas niet te genezen, maar er zijn een aantal behandelingsmogelijkheden die het leven van uw hond of kat aanzienlijk kunnen verlengen - met een goede kwaliteit van leven!

De avond begint om 20:00 uur op Dierenkliniek De Saen, Tjotterlaan 14 b. Na koffie en thee starten de lezingen. We verwachten dat het tot ongeveer 21:30 uur duurt. Wilt u deelnemen aan de informatieavond? Bel dan even met 075 - 617 39 11 zodat we u op de inschrijflijst kunnen zetten. Ook via onze website (contact) is dit mogelijk. Zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt contact met u opgenomen.

 


INSCHRIJVEN

Schrijf u nu in en maak direct gebruik van de voordelen


PlusDierenklinieken:

De Saen
Tjotterlaan14-B
1503LB Zaandam
tel: 075-6173911
route De Saen
Saendelft
Kaaikhof 32
1567JP Assendelft
tel: 088-3437343

route Saendelft
Westerwatering
Langeweide 166
1507NH Zaandam
tel: 075-6160761
route Westerwatering

petplan proteq

088-DIERENARTS

088-3437362

poes
Visitor print