alt=

Sinds 2004 ben ik als dierenarts werkzaam bij Plusdierenklinieken in de Zaanstreek. Vanaf het begin heb ik me, naast honden- en kattengeneeskunde, toegelegd op de knaagdieren, konijnen en vogels (parkieten, papegaaien, zangvogels en kippen). De keus voor deze diersoorten komt met name voort vanuit mijn persoonlijke interesse.

Hoewel iedere dierenarts boevoegd is om alle dieren te behandelen, is niet iedere dierenarts hier bekwaam in. Een gemiddelde gezelschapsdierenarts is opgeleid om honden en katten te behandelen. Helaas wordt er in de opleiding niet veel tijd besteed aan de geneeskunde van vogels. Zoals u kunt begrijpen zijn vogels zeer verschillend qua gedrag, lichaamsbouw, orgaanfunctie en voorkomende ziekten ten opzichte van zoogdieren. Maar ook ten opzichte van elkaar zit er veel verschil tussen de verschillende vogelsoorten. Enige kennis en interesse is dus noodzakelijk om deze dieren goed te kunnen behandelen. Bij problemen raad ik dan ook aan om altijd contact op te nemen met een vogelarts of een vogelspecialist.

Mijn  kennis over vogels komt voort uit ervaring, boeken en vaktijdschriften lezen en praten met vogeleigenaren. Door het volgen van vele cursussen en workshops bij vooraanstaande specialisten uit de hele wereld heb ik me verdiept in gedrag en ziekten van gezelschapsvogels. Daarnaast ben ik lid van de Werkgroep Bijzondere Dieren (overleg groep voor dierenartsen) en van de EAAV (European Committee of Avian Veterinarian).

Ik werk 5 dagen in de week bij Plusdierenkliniek Saendelft op de Kaiakhof in Assendelft. Hier kunnen vogeleigenaren terecht met een zieke vogel, voor bloed- en ontlastingsonderzoek, voor plaatsen van een chip en voor dna testen. We beschikken over een opname geschikt voor vogels, een couveuse voor benauwde dieren, röntgenapparatuur en gasnarcose. We verkopen diverse soorten vogelvoeding, ontwormingsmiddelen en anti-parasietenmiddelen.

Sinds dit jaar ben ik regelmatig aanwezig op de maandelijkse vogelbeurs van de Paradijsvogel. U kunt bij mij terecht met uw vragen of voor informatie. Ook vind ik het leuk als u gewoon even een praatje komt maken. Ook daar kan ik weer veel van leren!

Tot ziens op de praktijk of vogelbeurs!

De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier


Privacy statement