Drachtbegeleiding voor fokkers

Bij PlusDierenklinieken kunnen wij u helpen om het juiste dekmoment van uw teef te bepalen. Dit kan voordelen bieden indien de dekreu bijvoorbeeld ver weg woont of wanneer de teef eerder niet drachtig is geworden. De loopsheid van een teef duurt gemiddeld 21 dagen, slechts enkele dagen hiervan is zij vruchtbaar. De meeste teven hebben een eisprong tussen de 9e en de 14e dag van de loopsheid, maar hierin zit individuele variatie waardoor het niet te voorspellen is op welke dag de teef zich laat dekken.

Progesteronbepaling

Wij kunnen het juiste dekmoment bepalen door de hoeveelheid progesteron in het bloed te laten meten door het ziekenhuis ZMC. Progesteron is een hormoon dat stijgt in het bloed op het moment dat een teef een eisprong heeft.
Na bloedafname is de uitslag bij ons binnen een uur bekend en krijgt u van ons een passend advies. Als het progesterongehalte boven een bepaalde waarde is gestegen, kunnen wij u adviseren wat de beste momenten zijn om uw teef te laten dekken. Indien de waarde te laag is, zal er twee dagen later nogmaals bloed moeten worden afgenomen. Op werkdagen kan er tussen 9.00 en 15.00 uur op afspraak bloed worden afgenomen. In het weekend bieden wij deze dienst ook aan in overleg met de dienstdoende arts. 

Als eigenaar heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen vier verschillende pakketten:

  1. Éénmalige progesteronbepaling middels bloedafname bij paraveterinair assistente: € 42,25
  2. Éénmalige progesteronbepaling, inclusief consult bij dierenarts: € 63,50
  3. Drie progesteronbepalingen, inclusief consult bij dierenarts (de tweede en derde keer bloedafname vinden plaats bij paraveterinair assistente): € 136,62
  4. Volledig drachtbegeleidingspakket: een consult bij de dierenarts, maximaal 5 progesteronbepalingen en een drachtecho bij de dierenarts (vanaf 23 dagen na dekking kunnen wij de dracht vaststellen middels echografie): €188,50
    Een volledig drachtbegeleidingspakket is onder andere interessant bij een eerste nestje of bij problemen met drachtig worden.
De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier