Blog

Patiënt van de maand december

28 juni 2018

Gezelligheid met BillieWat is hij mooi hè? Billie de blauwgele ara heeft een nachtje bij Plusdierenkliniek Saendelft gelogeerd. De volgende dag was hij vrolijk aan…

lees verder...

 

Patiënt van de maand december

28 juni 2018

Gezelligheid met Billie

Wat is hij mooi hè? Billie de blauwgele ara heeft een nachtje bij Plusdierenkliniek Saendelft gelogeerd. De volgende dag was hij vrolijk aan het kletsen en dansen in de praktijk. Een tomaatje en besje vielen goed in de smaak en werden aangevuld met een "lekker hè" van Billie zelf. De avond ervoor had Billie echter niet zo veel praatjes............

Billie was de avond ervoor bij vogelarts Christel Baltus op consult gekomen vanwege ernstige benauwdheidsklachten. Die klachten waren plotseling begonnen en dit was de 3e keer in zijn leven dat hij dit had. Tijdens onderzoek werd Billie zo benauwd dat hij met zijn bek open ging ademen en nog amper op zijn poten kon staan. Gelukkig hebben een couveuse waar we Billie konden stabiliseren met zuurstof.

Benauwdheid bij vogels kan zeer diverse oorzaken hebben zoals een schimmel-, virus-, parasitaire of bacteriele infectie van de luchtwegen, maar ook een dikte/massa in buikholte die drukt op de luchtwegen. Omdat Billie heel acuut klacht had, en deze eerder kortdurende was, werd er al gauw gedacht aan een astmatische aanval. Dus kreeg Billie van ons een puffer toegediend, net als bij mensen, en een ontstekingrsremmer. En de volgende dag zagen en hoorde we het resultaat: een niet-benauwde Billie!

Zo'n aanval kan veroorzaakt worden door allerlei dingen zoals fijnstof, luchtverfrissers, parfum, geurkaarsen, wierook. In dit geval denken wij dat het goed zou zijn als het baasje stopt met roken.... als het Billie niet helpt, dan wel de gezondheid van de eigenaar ;-)


Door dierenarts Christel Baltus.


 

Patiënt van de maand november 2018

28 juni 2018

Dit is Tango, een kater van ongeveer 6 maanden oud en een ware avonturier. Op een dag besloot hij zijn nog jonge leventje om te gooien en de wijde wereld in te trekken.…

lees verder...

 

Patiënt van de maand november 2018

28 juni 2018

Dit is Tango, een kater van ongeveer 6 maanden oud en een ware avonturier.
Op een dag besloot hij zijn nog jonge leventje om te gooien en de wijde wereld in te trekken. Al zwervend ontmoette hij zo zijn nieuwe adoptie-baasje; die hem zo aandoenlijk vond dat hij uit gingen zoeken waar hij vandaan kwam. Zo kwam Tango bij PlusDierenklinieken op bezoek om te achterhalen via de chip bij wie deze knapperd hoort. Helaas had Tango geen chip, was hij niet als vermist opgegeven en konden zijn baasjes niet gevonden worden.
Gelukkig mocht hij bij zijn adoptie-ouders blijven, wiens harten hij inmiddels met zijn ondeugende gedrag gestolen had.

Voorwaarde was wel dat hij, na de 2 weken wachttijd of zijn baasje zich alsnog meldde, gelijk gechipt en gecastreerd werd. Door een kater te castreren, wordt de drang om zoveel mogelijk poezen te vinden om mee te paren sterk verminderd. Ongecastreerde katers zwerven vaak ver van huis om poezen te zoeken. Gedreven door hun hormonen krijgen ze hierbij regelmatig ongelukken omdat ze zomaar de weg oversteken. Ook de kans op vechtwonden veroorzaakt door andere katers en ongewenste dracht neemt sterk af.

Mocht Tango nog eens op stap gaan, dan kan hij in ieder geval deze keer wel herenigd worden met zijn nieuwe gezin.


 

Een operatie dag..

6 november 2018

Een operatie dag..(door paraveterinair Monique)Iedere dag worden er dieren naar onze klinieken gebracht voor een operatie of behandeling aan het gebit. Maar wat…

lees verder...

 

Een operatie dag..

6 november 2018

Een operatie dag..

(door paraveterinair Monique)

Iedere dag worden er dieren naar onze klinieken gebracht voor een operatie of behandeling aan het gebit. Maar wat speelt er allemaal af achter de schermen?

De broertjes Bram en Salo kwamen samen voor de castratie. De gemiddelde leeftijd voor de castratie is 6 maanden. Eerst vulde hun baasje een formulier in met betrekking tot hun gezondheid; dit formulier geeft ons informatie over hun medicatiegebruik, wanneer ze voor het laatst gegeten hebben, of er nog klachten zijn en de telefoonnummers van hun baasjes zodat we hen kunnen bellen zodra de operatie klaar is om af te spreken hoe laat ze opgehaald mogen worden. Hierna werden ze naar een groot opnamehok gebracht.

Nadat ze door de dierenarts waren onderzocht, werd de eerste kater onder narcose gebracht. Wij dienen de narcose stapsgewijs toe om te zorgen dat ze de juiste dosering krijgen en geen heel zware narcose nodig hebben. Ze kregen ook meteen een pijnstiller zodat ze geen pijn ervaren als ze wakker worden na de behandeling. Toen ze voldoende onder narcose waren, kregen ze zuurstof toegediend. En ja, toen werden de testikels weggehaald, maar daar mocht ik het niet te lang over hebben van de broertjes! Nadat ze helemaal klaar waren, kregen ze een injectie om weer wakker te worden en werd hun temperatuur opgemeten. Ze waren even ontdaan toen ze wakker werden en keken elkaar vragend aan, maar toen ze weer naar huis mochten waren Bram en Salo weer blije stoere katers!

 

Operatie Babs

27 september 2018

Operatie Babs(door paraveterinair Amy)7 augustus 2018 was mijn hond Babs, een bordercollie van 3 jaar oud, lekker buiten aan het spelen met een bal. Babs is gek…

lees verder...

 

Operatie Babs

27 september 2018

Operatie Babs

(door paraveterinair Amy)

7 augustus 2018 was mijn hond Babs, een bordercollie van 3 jaar oud, lekker buiten aan het spelen met een bal. Babs is gek van ballen dus we gaan regelmatig even naar een veldje om een balletje te gooien zodat ze haar energie kwijt kan. Als Babs achter een bal aan gaat is, ze zo gefocust op de bal dat ze niet op let waar ze loopt, en zo ging het dan ook mis. Babs rende over 2 grote platen heen en toen hoorden we een harde gil. Waarschijnlijk was ze onder 1 van de platen gekomen met haar pootje. Vanaf dat moment wilde ze niet meer op haar linker voorpoot staan. Ik heb haar pijnstilling gegeven en kon haar als dit nodig zou zijn de volgende ochtend meenemen naar de praktijk.

De volgende ochtend stond Babs ondanks de pijnstilling nog steeds niet op haar pootje, dus nam ik haar mee naar het werk om röntgenfoto's te maken.
Waar ik al bang voor was bleek waar: Babs had haar middenvoetsbeentje gebroken.
De beste optie om het te laten genezen zou zijn met een operatie waarbij een plaatje of een pin op het bot wordt vastgezet zodat deze niet meer kan bewegen en op die manier veel steviger is. De operatie kon 2 dagen daarna plaatsvinden bij de orthopedisch chirurg in Zeist. Tot die tijd moest Babs rustig aan doen, kreeg ze pijnstilling en een stevig verband.

De operatie is helemaal goed gegaan en Babs mocht einde van de dag weer lekker mee naar huis. Nu kwam het moeilijkste; Babs 6 weken rustig houden. De eerste dagen ging dit aardig goed omdat ze zich ook nog niet helemaal de oude voelde. Maar na een week dacht Babs dat ze alles weer kon en wilde graag weer van alles ondernemen. Omdat rust heel belangrijk is zodat de breuk goed kan genezen, hebben we haar tabletten gegeven waar ze wat rustiger van werd. Zo was het voor haar ook veel beter vol te houden en kon haar poot het beste herstellen.

We zijn nu 5 weken verder en met Babs gaat het goed! Ze gebruikt haar pootje goed en lijkt er geen last meer van te hebben. We mogen weer rustig aan 5 minuten per dag wandelen en dit geleidelijk opbouwen. Nog een paar weken wachten en dan kan ze alles weer!

 

De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier


Privacy statement