Blog

Patiënt van de maand november

7 juli 2017

Lola Uitgelicht; Een van de zonnetjes in ons asiel: Mooie, rooie Lola Lola is een lieve jongedame geboren op 1 april 2014: een poes met een hoog aaibaarheids-…

lees verder...

 

Patiënt van de maand november

7 juli 2017

Lola

Uitgelicht; Een van de zonnetjes in ons asiel:

Mooie, rooie Lola

Lola is een lieve jongedame geboren op 1 april 2014: een poes met een hoog aaibaarheids- en aandacht gehalte. Zij is door haar eigenaar met pijn in het hart afgestaan. Zij was namelijk niet geheel zindelijk te krijgen.

Onze dierenarts heeft geconstateerd dat zij problemen heeft met haar rechterheup: koppen en kommen sluiten niet geheel aan: mogelijk kan er sprake zijn van beginnende spondylose;  artrose van de rugwervels. Hierbij wordt extra bot gevormd aan de zijkanten en aan de onderzijde van wervels. Dit kan leiden tot verstijving van de wervelkolom. Het kan zijn dat Lola daarom pijn heeft bij een toiletbezoek en het daarom zo lang ophoudt tot het uur U. Mocht er een definitieve diagnose gesteld worden dan is dit goed te behandelen met speciaal voer mogelijk aangevuld  met een onderhoudsdosis pijnstilling. In het asiel is hier echter niets te merken van onzindelijksheidsproblemen: zij weet de kattenbak hier prima te vinden.

Lola is een sociale kat: zij houdt van andere katten om zich heen: zij kan het prima vinden met kitten Rowan en laat zich graag wassen door onze volwassen kater Bennet. Van dominante katten moet zij echter niets weten: dan trekt zij zich terug in haar eigen schulp.

Lola is bekend met kinderen, met katten en honden maar wij denken dat zij zich het gelukkigste voelt in een rustige woonomgeving met 1 of meerdere sociale katten met een mogelijkheid om ook lekker buiten in de tuin te genieten van het zonnetje.

Bent u nieuwsgierig n.a.v. deze speeddating met Lola: neem dan contact met  op met Stichting Dierenzorg Zaandam (075-6163204) of Plusdierenkliniek De Saen (075-6173911).

Lola wacht op uw belletje.

Door Hilda Beemster, beheerder Asiel/Pension Zaanse Stichting Dierenzorg

 

Je kan het dak op!

8 september 2017

Je kan het dak op! (door dierenarts Femke van Kempen) Dit is een verhaal met een staartje. Mijn eigen kittens waren ruim 5 maanden en dus klaar voor de sterilisatie…

lees verder...

 

Je kan het dak op!

8 september 2017

Je kan het dak op!

(door dierenarts Femke van Kempen)

Dit is een verhaal met een staartje.

Mijn eigen kittens waren ruim 5 maanden en dus klaar voor de sterilisatie en castratie. Ronja en Mattis komen uit hetzelfde nestje, dus dat was een extra reden om een dekking te willen voorkomen. Op mijn vrije dag ging ik dus naar de praktijk en mochten ze 'gezellig' allebei onder het mes. Samen hebben ze liggen bijkomen van de narcose in de opname.

Thuisgekomen waren ze al snel weer aan het rondwandelen. De eerste pasjes waren nog met een dronkenmansloop, maar al snel probeerden ze weer te springen. Dat wilden we nog voorkomen, dus eerst maar verplicht op schoot. Aan het begin van de avond voorzichtig weer wat te eten gegeven. Het ging allemaal voorspoedig.

De dagen daarna dolden ze alweer door het huis alsof er niets aan de hand was. Met het enige verschil dat ze niet naar buiten mochten. We hebben veel spelletjes gedaan met het voeren (verstopspelletjes) om ze een beetje hun energie kwijt te laten kunnen. Maar blijkbaar was dat niet genoeg... Twee dagen na de sterilisatie stond ik te werken in de operatiekamer in de kliniek, toen ik werd gestoord door de assistente: Ronja was van het dak gevallen en of ik het nodig vond om haar na te kijken? Ja, natuurlijk! Ze was stiekem via de zolder het dak op gekomen en was er dus ook afgevallen. Ze heeft alleen een schaafwondje aan dit avontuur overgehouden en ik een schuldgevoel.

 Ook bij de dierenarts thuis zit een ongeluk in een klein hoekje.

 

Patiënt van de maand september

7 juli 2017

Een tweede kans voor een oude dame - poes Milah Een aantal weken geleden kwam Milah bij ons op het spreekuur. Een lieve dame op leeftijd. Haar eigenaresse kon door…

lees verder...

 

Patiënt van de maand september

7 juli 2017

Een tweede kans voor een oude dame - poes Milah


Een aantal weken geleden kwam Milah bij ons op het spreekuur. Een lieve dame op leeftijd. Haar eigenaresse kon door verdrietige omstandigheden niet meer voor haar zorgen. Milah is bij ons lichamelijk onderzocht en er is wat bloed afgenomen om ouderdomsziektes zoals nierfalen, een te snelle schildklier en suikerziekte uit te sluiten. Gelukkig bleek dit allemaal in orde. Omdat mevrouw per direct niet meer voor haar kon zorgen hebben wij de zorg tijdelijk op ons genomen. Een nieuw baasje voor Milah was niet zomaar gevonden. Iedereen had het erg te doen met haar. Familie van een van onze assistentes wilde haar tijdelijk onderdak geven. Al snel voelde ze zich helemaal thuis!  Milah bleek een heerlijke knuffel en een echte prater. Via social media werd het verhaal verspreid en al snel kon Milah naar haar forever home, waar ze sinds twee weken helemaal op haar plek is!